avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum pot intra din nou in posesia apartamentului
Discuție deschisă în Executare silită

Cum pot intra din nou in posesia apartamentului

in 2011 am pierdut apartamentul in urma unei executari silite. am dat in judecata banca pe motiv ca aceasta executare s-a facut in mod fraudulos (nu am fost instiintat de aceasta executare si m-am trezit la usa cu noul proprietar care mi-a pus sub nas actul din care reiese acest lucru si intr-o zi am fost obligat sa eliberez imobilul). in 2015 am castigat procesul DEFINITIV SI IREVOCABIL. de aceasta decizie au fost informate toate partile implicate in proces (eu, banca si noul proprietar). imediat dupa aceasta sentinta noul proprietar a vandut imobilul unei persoane care se considera a fi "de buna credinta" ceea ce a complicat repunerea mea in posesia acelui imobil. banca s-a resemnat ca am castigat si este dispusa sa plateasca primului proprietar (care a castigat licitatia in urma executarii silite) suma cu care l-a cumparat(cu mult sub pretul pietei). problema este ca ultimul proprietar spune ca este de buna credinta si a cumparat apartamentul la pretul pietei. ce pot face eu in acest caz? cum pot intra din nou in posesia apartamentului? mentionez ca in sentinta definitiva si irevocabila spune ca se repun partile anterioare in posesie (eu) cu continuarea platii ratelor. multumesc!
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 12:47, 14 Februarie 2017
Dvs apelati la un executor judecatoresc pentru punerea in aplicare a hotararii judecatoresti iar proprietarul de "buna credinta" trebuie sa il dea in judecata pe vanzator pentru recuperarea pretului platit.


cyan a scris:

Dvs apelati la un executor judecatoresc pentru punerea in aplicare a hotararii judecatoresti iar proprietarul de "buna credinta" trebuie sa il dea in judecata pe vanzator pentru recuperarea pretului platit.





eventual chiar la executorul care i-a vandut primului proprietar. banca trebuie sa il despagubeasca pe al doilea cumparator, nu pe primul, deoarece primul si-a luat banii de la al doilea cumparator care, la randul sau este pagubit.
Trebuie vazute actele si analizat cazul cu mare atentie.
Poate exista posibilitatea ca ultimul proprietar sa fie de buna-credinta dar trebuie vazut exact pe baza de acte situatia juridica si situatia de fapt.
Pe vorbe nu se castiga in instanta...
Consider ca ,daca instanta a anulat executarea si daca noul proprietar a fost instiintat cu privire la aceasta anulare ,acesta a vandut apartamentul in baza unui act care nu mai era valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neachitare datorie catre asociatia de proprietari, dupa scoaterea la licitatie a imobilului mirelamari mirelamari Buna ziua. Ieri la sedinta organizata de asociatia de proprietari am aflat ca cel care a cumparat apartamentul scos la licitatie pentru neplata datoriei la ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Apartament exec. dida5801 dida5801 S-a vandut un apartament de catre un executor. Asociatia de proprietari a inscris privilegiu imobiliar la OCPI in luna iunie cu datoriile proprietarului pana ... (vezi toată discuția)