avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa imi vad fata???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa imi vad fata???

Buna dimineata,sotia mea a plecat de acasa acum 2 luni cu fetita si de atunci eu nu am mai vazut-o,specific ca nici unul dintre noi nu a inaintat actiunea de divort,in tot acest timp am incercat sa stau de vorba cu ea pentru a ajunge la o intelegere ca sa imi pot vedea si eu fetita,dar fara nici un rezultat ea spunandu-mi ca voi vedea fata doar in prezenta ei ea crezand ca daca imi da fata eu voi pleca cu ea in afara tarii dar nu doresc acest lucru deoarece sunt constient ca ii fac mult rau fetei.Cum ma sfatuiti sa procedez daca exista vreo cale legala sa o vad.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:28, 23 Mai 2013
Puteti cere program de vizita in instanta, asta e calea daca nu va intelegeti.
Poate ar fi bine sa-i comunicati sotiei ca si daca ati vrea sa iesiti cu copilul din tara, nu puteti iesi fara acordul ei ca mama ( asta daca copila e cetatean roman)
si cum ar trebuie sa procedez??? ma prezint la tribunal ?? spuneti-mi va rog mai multe detalii cum trebuie sa fac pentru ca nu am mai intampinat probleme de genul asta,multumesc
De ce nu puteti vizita fetita in prezenta mamei sale? Fetita se considera in siguranta in prezenta mamei sale si se va bucura de prezenta dvs.
Este aberant sa considerati ca relatiile se pot innoda doar "in absenta prezentei stanjenitoare a mamei"
Puteti obtine program de vizita prin instanta, dar va avertizez ca hartuiala proceselor se rasfrange si asupra fetitei si in loc de apropiere, veti obtine respingere din partea ei.
Pentru inceput intalniti-va cu fetita in prezenta mamei (banuiesc o trauma recenta care va impiedica sa va intelegeti).

In instanta trebuie sa probati atasamentul copilei fata de dvs (macar ca va cunoaste) ca sa puteti sa o luati fara prezenta mamei. Dovediti, deci, buna credinta si ocupati-va de fetita in conditiile actuale.

Pe termen lung, daca nu ajungeti la o situatie acceptabila, introduceti actiune pentru stabilirea unui program de relatii personale.
Trebuie insa sa va ganditi pentru termen foarte lung (respectiv tot restul vietii dvs) ca trebuie sa pastrati niste relatiii acceptabile cu mama fetitei pentru ca amandoi sunteti parintii fetitei.

Cat are fetita?
Incercati o mediere.
Poate rezolvati problema.
In caz contrar ar cam trebui sa deschideti divortul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor tata oanapdv oanapdv Sotul meu a aflat in urma cu un an si jumatate ca are o fetita ( la nasterea copilului). Cum mama fetitei nu a fost de acord cu efectuarea unui test ADN iar ei ... (vezi toată discuția)