Am si eu o foarte mare rugaminte si anume: In 2009 fiind rezident in Italia am ramas fara permis (suspendat) pentru o perioada de 1 an (motivul a fost doua beri). La cca.o luna eu am plecat definitiv in tara si de atunci tot astept ca acest permis (romanesc) sa ajunga la politia de care apartin. Stie cineva ce se poate face, eventual eliberarea provizorie a unei adeverinte cu care sa pot circula ?? Mentionez ca am 48 de ani si a fost prima oara cand am avut permisul suspendat pentru o asemenea fapta si aam mare nevoie de acesta in gasirea unui loc de munca. Va multumesc anticipat.
daca il declarati pierdut aveti sansa sa va alegeti cu un dosar penal pentru fals in declaratii deoarece la un moment dat permisul dvs. isi va termina epopeea din Italia si cand va ajunge in Romania va constata ca a fost inlocuit. :)
procedati cum considerati dar urmand calea legala. rezultatele pot fi neplacute.
a mai spus cineva " cu Dumnezeu inainte" si a ajuns unde a ajuns!;)
@emilromania
Am patit ceva asemanator in Ungaria. Mi-au retinut permisul de conducere pe un motiv pueril, autoturism supraincarcat, fara cantarire, asa, ca geambasii, ,,la ochi" (berlina, nu papuc sau dubita). Era 2 noaptea. veneam din Belgia, conduceam de 15 ore si politistii unguri cand au vazut ca vorbesc ungureste au crezut ca se pot ,,lipi" de ceva euro. Nu le-am dat nimic, i-am porcait si mi-au luat permisul. In Ungaria imi ziceau ca l-au trimis in Romania, ai nostrii imi ziceau ca n-a ajuns. Dupa vreo doua luni un comisar de la rutiera s-a enervat si mi-a zis ,, d-na, declarati-l pierdut !". Desi eram rezervata asupra metodei, asa am facut si mi-au eliberat un alt permis. P.S. Au trecut 4 ani si din Ungaria nimic ! Cine stie in care cos de gunoi l-au aruncat !
Faceti o cerere catre comandantul IGPR in care ii explicati situatia si ii solicitati preschimbarea permisului avand in vedere faptul ca acesta a fost pierdut de autoritarile italiene! ;)
Buna ziua! Am si eu o nelamurire si nu mai stiu unde sa apelez.Sunt roman cu domiciliul in Italia de 10 ani.Lucrez pe tir cu permisul romanesc si cu atestat italian.In urma cu patru ani am ramas fara puncte pe permis am fost avertizat de catre autoritatile italiene la care am sustinut un examen si mi-am recuperat punctele.Anul acesta in august am fost chemat de catre carabinieri si mi-au comunicat ca am permisul suspendat pe 2 ani cu motivul ca in arcul de un an am depasit 20 de puncte ( nefiind instiintat ca am ramas fara puncte ).Am depus un recurs la judecatorul de pace care nu a stiut sa imi dea un raspuns.Va rog daca se poate sa imi spuneti ce e de facut.Articolul la care am fost incadrat spune ca un permis de conducere care provine dintr-un stat strain care nu are de a face cu punctele dupa ce a depasit cele 20 de puncte in statul italian suporta o suspendare pe 2 ani. Va multumesc