pot beneficia de somaj daca inceteaza CIM pt.ca se inchide firma ,daca am un contract de cenzor cu conv.civila .la un bloc (prestari servicii dupa care se plateste tot) in val/de 50 lei net, si sunt contabila la un bloc unde tot cu conv.civila unde depun declaratia 100 lunar si primesc net 150 lei lunar Mentionez ca mai am 3 ani pana la pensia normala nascuta in martie 1956 si as dori sa stiu daca va trebui sa ma duc in pensie anticipata partiala pt.ca nu se mai acorda somaj daca poti beneficia de vreun fel de pensie. Va multumesc
1. - Legea 263/2010 si Codul muncii nu obliga pe nimeni sa solicite pensia anticipata sau pensia anticipata partiala.
- Codul muncii obliga pe angajator sa inceteze CIM numai in cazul pensiei pentru limta de varsta.
2. Daca Normele de aplicare a Legii 76/2002 considera ca o persoana nu indeplineste conditiile de pensionare in cazul pensiei anticipate aceasta prevedere este valabila cu atat mai mult in cazul pensiei anticipate partiale care are un cuantum mai mic decat pensia anticipata.
Somaj
Ileana2013
Firma la care lucrez e declarata falimentara , eu indeplinesc conditiile pentru pensionare anticipata partiala ( adica cu penalizare ). In aceste conditii, pot ... (vezi toată discuția)