avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara - restrictii de folosire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara - restrictii de folosire

Buna ziua.
Doresc sa stiu daca exista posibilitatea restrictionarii folosirii pensiei alimentare unui minor.
Adica , persoana la care este copilul poate folosii banii de pensie alimentara dupa cum doreste sau exista si posibilitatea de-a cere justificarea sumelor pe care le-a folosit din contul de pensie alimentara?
Daca exista posibilitatea cererii de justificare se poate face direct la notar sau trebuie in justitie.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:19, 26 Mai 2013
Buna ziua,
Legal puteti sa solicitati acest lucru in instanta.
Va garantez ca veti primi raspuns foarte strict din care sa reiasa ca banii au fost folositi DOAR in interesul copilului si, mai mult, nici nu au fost deajuns.
Cred ca nu are sens sa va chinuiti.
av. Gabrioel Klein Kiritescu
Parintele care primeste pensie are copilul in incredintare sau ambii parinti exercitati autoritatea parinteasca ?
Conteaza si suma de care e vorba.
se exercita autoritate comuna, iar suma este destul de mare zic eu , undeva la peste 1.000 de RON pe luna. care e diferenta intre exercitarea autoritatii comune si cea a unui parinte?
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Legal puteti sa solicitati acest lucru in instanta.
Va garantez ca veti primi raspuns foarte strict din care sa reiasa ca banii au fost folositi DOAR in interesul copilului si, mai mult, nici nu au fost deajuns.
Cred ca nu are sens sa va chinuiti.
av. Gabrioel Klein Kiritescu


nu se poate cere un fel de decontare a banilor? sau o stabilire a unei cote lunare iar restul sa fie utilizat in anumite conditii?
Cand e vb de incredintare, numai un parinte hotaraste ce e mai bine si pe ce se vor cheltui banii, bineinteles in interesul copilului- ce hainuta ii ia, ce mananca minorul, ce cursuri face, .
Cand e vb de autoritate parinteasca exercitata in comun, hotarasc ambii parinti, iar in ce priveste pensia puteti cere in instanta ( daca nu va intelegeti ) sa se stabileasca o contributie in natura sau o parte in natura si pana la o limita, in bani.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli copil minor buna seara. am urmatoarea situatie. sunt ... PaulHu PaulHu Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru "dupa divort" elvenlied elvenlied Buna ziua am divortat de sotia mea la notar public prin comun acord,fetita noastra in varsta de 1 an jumate a ramas la mine,adica are domiciliul la adresa mea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gygygy gygygy pensia alimentara se poate plati si in natura ? (adica sa-i cumpar haine ,rechizite scolare ,incaltaminte , etc.), si cu bonul de casa sa demonstrez ca acesti ... (vezi toată discuția)