avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta materiala Revendicare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta materiala Revendicare

Potrivit Noului Cod de Procedura Civila, cui ii revine competenta materiala de a judeca actiunea in revendicare mobiliara (e vorba despre revendicarea unui autovehicul) ?
Cel mai recent răspuns: adi_09 , utilizator 11:48, 23 Mai 2013
Buna ziua,
Competenta este judecatoria pe a carei raza isi are domiciliul paratul.
av. Gabriel Klein Kiritescu
dar in cod se arata ca judecatoria judeca cererile privind obligatiile de a face neevaluabile in bani... iar in cazul meu revendicarea-obligatie de a face, este evaluabila in bani
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
adi_09, utilizator
Buna ziua,
Art. 94 alin. 1 lit. g si j coroborat cu art. 107 alin 1 C.Pr.Civ.
av. Gabriel Klein Kiritescu
revendicarea nu e o cerere posesorie, e o cerere petitorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in alta localitate pentru audieri? all3ss1o all3ss1o Buna ziua asi dori sa va intreb ca in cazul in care eu sunt reclamat intr-o alta localitate decat localitatea mea de domiciliu eu pentru audieri trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie pe scurt Marta Tot Marta Tot Exista vreo deosebire intre expresiile cerere formulata si cerere precizata? Cum se interpreteaza solutia oe scurt potrivit careia se admite cererea precizata, ... (vezi toată discuția)
Cerere de anulare a certif. de mostenitor olga2011 olga2011 doresc sa introduc in instanta o cerere de anulare a unui certificat de mostenitor [ cu vicii de procedura} emis la notar, intreb daca trebuie achitata taxa ... (vezi toată discuția)