avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contributii sociale pentru persoanele neangajate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contributii sociale pentru persoanele neangajate

Am urmatoarea situatie :
O persoana fizica angajata cu CIM pe durata nedetreminata , cu norma intreaga la un SRL este numita in acelasi timp prin decizie a actionarilor , administrator la o firma pe actiuni. Mentionez ca nu este actionar , reprezinta doar interesele actionarilor in cadrul firmei , acestia nefiind in localitate. Omul nu are program de lucru si nici contract de munca la firma pe actiuni. Primeste in schimb o indemnizatie lunara de 2400 lei , stabilita prin decizia actionariatului. Ce trebuie sa-i retina din indemnizatie firma pe actiuni, ce obligatii are firma pe actiuni asupra acestei indemnizatii , referitor la contributii sociale ? Si unde se declara aceasta suma lunara ??
Multumesc mult de tot !
O zi senina la toata lumea !!

Alte discuții în legătură

Gravida cu firma,fara plata asigurarilor in ultimii ani Pavelnina Pavelnina Cum trebuie sa procedeze o gravida care are o firma cu venituri mici,sub salariul minim brut ,fara asigurari medicale platite in ultimii ani,dar care are sotul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru administrator de firma Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, Am o intrebare care cred ca a mai fost pusa dar ma intereseaza din punct de vedere legal o opinie avizata in ceea ce priveste concediu pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti de la angajator alex68 alex68 Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema foarte importanta pentru mine. Lucrez la o societate (un SRL) al carei unic actionar este, in acelasi ... (vezi toată discuția)