avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de comison se inregistreaza sau nu in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de comison se inregistreaza sau nu in REVISAL?

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca contractul de comision se inregistreaza in Revisal.
Mentionez ca este doar un contract de comision, persoana neavand un contract individual de munca.
Am citit HG 500/2011 (legea Revisalului) si am observat ca se inregistreaza doar urmatoarele:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European - SEE;
b) data angajarii;
c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
e) tipul contractului individual de munca (pe durata nedeterminata, determinata);
f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia (cu norma intreaga, cu timp partial);
g) salariul, sporurile si cuantumul acestora;
h) concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea copilului a varstei de 1, 2 respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
i) concediu paternal;
i) data incetarii contractului individual de munca.

Desi nu am gasit o astfel de stipulare in HG 500/2011, mi-am permis sa va intreb pentru a fi sigura cu privire la acest aspect.

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 23 Mai 2013
Contractul de comision nu se inregistreaza in Revisal . In REVISAL se completeaza si se transmite numai contractele individuale de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal 2011: ce acte nu se inregistreaza in revisal iulia53 iulia53 Retineti va rugam faptul ca aceste precizari vin ca urmare a intrarii in vigoare a HG 500/2011. In perioada urmatoare urmeaza sa fie publicata procedura de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim se inregistreaza in revisal ataela ataela Buna ziua,in cazul in care doresc sa intocmesc un act aditional la CIM,avand ca obiect modificarea datei de plata a salariului,acest act aditional trebuie ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca rusualexandra rusualexandra Am un salariat care este in CM din luna martie. Trebuia sa fac suspendare de contract? Daca nu am facut-o ce se intampla? Este obligatoriu?:\\"> Multumesc ... (vezi toată discuția)