avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii REVISAL 2011: Ce acte NU se inregistreaza in Revisal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

REVISAL 2011: Ce acte NU se inregistreaza in Revisal

Retineti va rugam faptul ca aceste precizari vin ca urmare a intrarii in vigoare a HG 500/2011. In perioada urmatoare urmeaza sa fie publicata procedura de aplicare si sunt sanse sa mai apara modificari.

Asadar, se inregistreaza in REVISAL:

a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, cetatenia si tara de provenienta - Uniunea Europeana - UE, non-UE, Spatiul Economic European - SEE;

b) data angajarii;

c) perioada detasarii si denumirea angajatorului la care se face detasarea;

d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;

e) tipul contractului individual de munca (pe durata nedeterminata, determinata);

f) durata normala a timpului de munca si repartizarea acestuia (cu norma intreaga, cu timp partial);

g) salariul, sporurile si cuantumul acestora;

h) concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea copilului a varstei de 1, 2 respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;

i) concediu paternal;

i) data incetarii contractului individual de munca.

Nu se inregistreaza in REVISAL:

a) atributiile postului;

b) criteriile de evaluare;

c) concediul de odihna;

d) concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca;

e) data la care se plateste salariul;

f) perioada de proba;

g) perioada de preaviz.

Conform legii, in acest moment angajatorul are doua posibilitati in ceea ce priveste completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor (REVISAL), 1. fie numeste una sau mai multe persoane prin decizie scrisa,

2. fie incheie un contract de prestari servicii cu un prestator inregistrat la inspectoratul teritorial de munca.

Insa, cel care numeste persoana care sa va ocupa cu completarea si transmiterea registrului este angajatorul si nu societatea comerciala care, in baza unui contract comercial, presteaza pentru acesta servicii de contabilitate.

sursa de informare:
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 14 Iunie 2011
Cred ca ar trebui sa citeasca mai bine HG nr.500/2011 ... perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregsitreaza in REVISAL si nu numai aspectele semnalate de catre acest site .

De asemenea, potrivit actualelor reglementari nu exista specificat in HG nr.161/2006 ca angajatorul trebuie sa numeasca o persoana pentru a completa si transmite REVISAL-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de comison se inregistreaza sau nu in revisal? alexa_axy alexa_axy Buna ziua, Doresc sa stiu daca [b]contractul de comision [/b][i]se inregistreaza[/i] in [b]Revisal. [/b] Mentionez ca este [i]doar un contract de ... (vezi toată discuția)
Obtinere parola si user itm liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Persoana imputernicita pentru a obtine parola si user ITM, este obligata sa opereze in Revisal? Se considera ca ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim se inregistreaza in revisal ataela ataela Buna ziua,in cazul in care doresc sa intocmesc un act aditional la CIM,avand ca obiect modificarea datei de plata a salariului,acest act aditional trebuie ... (vezi toată discuția)