avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despre suspendarea procesului.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despre suspendarea procesului.

Buna ziua,
Ma numesc Diaconu Costel si va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Mama mea a depus o actiune in instanta impotriva unei hotarari emise de comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate.
In actiunea formulata a solicitat judecarea in lipsa.
Dupa trei sau patru termene la care s-au depus iscrisurile solicitate, instanta a dispus suspendarea cauzei, pe motiv cpc art. 242 alin 1 pct.2.
A formulat cerere de repunere pe rol cu aceiasi solicitare ca judecarea sa se faca in lipsa.
La primul termen instanta a dispus suspendarea pe acelasi motiv.
Cu respect va adresez rugamitea sa - mi comunicati ce este de facut in acest caz.
Nu este o abatere disciplinara a judecatorului?
Poate face o sesizare la organele de cercetare a abuzurilor comise de judecatori?
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
laky, utilizator
Cel mai recent răspuns: laky , utilizator 15:21, 23 Mai 2013
Stimat forumist,

Cel mai util, pentru moment, este să declarați recurs asupra suspendării, indicând faptul că s-au depus înscrisurile solicitate.

Suspendarea înțeleg că s-a aplicat pentru nedepunerea înscrisurilor, judecătorul judecând și în lipsa părților.

Cu stmă.
Va multumesc pentru raspuns.
Fac precizarea ca la fiecare termen s-au depus inscrisuri.
La redactarea cererii de repunere pe rol a dosarului s-a prezentat si punctu de vedere cu privire la documentele depuse de comisia locala la dosar.
Ce este de remarcat ca , desi mama a contestat o hotarare a comisiei judetene , instanta nu a cerut un punc de vedere de la aceasta.
Comisia locala a formulat intampinare, iar instanta a judecat si judeca in baza intampinarii formulate de comisia locala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol laky laky Mama mea a deschis o actiune in instanta prin care solicita anularea comisiei jud-a etene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. In ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca judecata cauzei s-a suspendat pentru lipsa partilor? ContSters252477 ContSters252477 am primit o amenda in timp ce eu nu ma aflam in localitate,ajuns acasa fiind,mam trezit cu o copie dupa procesul verbal in cauza si am fost la sectia de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala (suspendare permis auto) la judecatorie demyco79 demyco79 Ce vreau eu sa stiu, ce inseamna \"suspendat\", termenul care este dat pe data de 10.06.2011. Adica trebuie sa merg la politie sa predau permisul, sau pot sa ... (vezi toată discuția)