avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Începere proceduri dezbatere succesoralã. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Începere proceduri dezbatere succesoralã. Identificare moștenitori.

Buna ziua , doresc ajutor din partea dumneavoastra deoarece sunt in urmatoarea situatie si nu stiu ce este de facut . Bunicii mei au decedat , intai bunica acum 4 ani , apoi bunicul acum 1 an si cinci luni, acesta fiind si proprietarul unui teren si a unei casute batranesti in urma testamentului lasat de strabunicii mei. Bunicii au avut doi baieti , unul decedat de multi ani din partea caruia a ramas doar o fiica , sotia lui fiind si ea decedata si tatal meu la fel decedat , mama mea ramanand vaduva s-a recasatorit ( de asta nu sunt sigura )si are alti copii . Eu am fost parasita la bunici avand varsta de 14 ani , de mama ,in urma decesului tatalui meu , bunicii crescandu-ma pana la decesul lor . Bunicii nu mi-au facut nici-un act pentru a-mi lasa mie mostenirea si nu stiu ce sa fac pentru a intra in posesia ei . Mentionez ca pe mama mea si pe verisoara mea , singurele rude , nu le-am vazut de cand eram mica si nu s-au interesat niciodata de cei batrani , nici macar nu le stiu adresele . Ce ma sfatuiti sa fac , pentru ca sunt absolut singura , fara nici-un ajutor si nu stiu cum sa procedez . Va multumesc anticipat .
Trebuie sa dezbateti succesiunea. alta posibilitatea nu aveti
Dezbaterea succesiunii o pot face la notar sau trebuie sa merg in instanta ? Si daca ma duc la notar si nu cunosc adresele mamei mele si a verisoarei , cum se procedeaza ? De fapt , ce pretentie poate avea mama mea care m-a parasit la bunici ? Eu singura i-am ingrijit si inmormantat pe bunici , ele nu au venit niciodata la noi . Cum se procedeaza ?
Mama nu e mostenitoarea bunicilor, doar dvs si verisoara.. mergeti intai la notar apoi veti continua in instanta dezbaterea mostenirii daca nu dati de verisoara.
Stimată doamnă,

Exact cum v-a spus și colega mea.

Ca pim pas, vă veți duce, mai întâi la notar. Existând dificultăți de identificare a moștenitorilor, procedura notarială se va suspenda, dvs urmând să vă adresați în instanță.

În instanță este, însă, posibilă identificarea celorlalți moștenitori. Cu un certificat de grefă, Serviciile de Evidență a populației pot comunica domiciliul persoanie căutate, iar procesul poate continua.

Cu stimă.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot vinde drepturile succesorale fără succesiune? GEKO17 GEKO17 Buna ziua! Doresc sa va prezint urmatoarea situatie, cu rugamintea de a ma lamuri cu privire la o speță destul de delicata: mama mea impreuna cu unchiul si ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara copii, cu act de vanzare cumparare catre un strain kittyutabran1 kittyutabran1 Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta cu o situatie Este vorba despre o succesiune. Gradul de rudenie este de nepoti. Matusa mea a decedat de curand, era ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)