avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigiu cu firma de leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigiu cu firma de leasing

Am luat in leasing un utilaj pe care l=am achitat la zi pina in luna decembrie 2008 cind am intrerupt achitarea deoarece utilajul mi=a fost furat si am declansat procedurile legale de recuperare. Firma de leasing mi=a reziliat contractul in februarie 2009 si doreste sa=i returnez utilajul pe care pana , acum nu l-am gasit .Cum sa procedez pina ce se definitiveaza cercetarile si se stabileste daca utilajul e furat sau il recuperez
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 12:13, 5 Martie 2009
Trimiteti la firma de leasing o copie dupa plangerea de la Politie.Poate asa o sa va creada ca utillajul a fost furat. Utilajul a avut asigurare de tip casco?
era "un pic obligatoriu" sa aiba asigurare.Dar firma de leasing de ce a reziliat contractul?Ca nu din cauza furtului...
Sunt inebuniti cei de la firmele de leasing.In aceasta perioada vor face cele mai monumentale gafe.
Eu am facut cerere sa-mi achit restul de plata in avans....o sa scanez raspunsul lor sa va minunati.Inteleg ca ei pierd ( sau nu mai castiga),dar asemenea ineptii e greu sa inghiti.
Buna ziua,
trebuie in doua luni de zile, sa depuneti la Judecatorie o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de furt, la care trebuia sa chemati in proces si firma de LEASING si asiguratorul unde era incheiata asigurarea Casco.
In paralel cu acest proces penal, trebuia sa deschideti o actiune civila prin care sa cereti aceleasi Judecatorii sa va acorde un termen de gratie constand in suspendarea obligatiei de plata a facturilor ratelor de leasing la aceasta masina, pana ce ea va reintra in posesia dvs. sau a firmei de leasing.
Daca incercati asa, ati transfera sarcina urmaririi si recuperarii masinii din patrimoniul dvs. in cel al firmei de leasing si al firmei de asigurare, pentru care ati obtine usor suspendarea neplatii ratelor de leasing.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing masini bilet ordin imobv imobv Buna ziua, Am luat o masina pe firma - in leasing. Masina a fost furata acum 3 saptamani. In contractul de leasing se specifica ca \"locatorul\" (porsche ... (vezi toată discuția)
Obligat sa platesc???? sherezhada88e sherezhada88e Buna ziua, am si eu o intrebare, in cazul unei masini furate daca nu s-a mai platit leasingul la ea de cand a fost furata (mai 2009) pana in prezent si nu sa ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)