avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Declaratii si contabilitate pentru asociatie nonprofit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Declaratii si contabilitate pentru asociatie nonprofit

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care sunt declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depuna o asociatie non-profit care are ca obiect de activitate asigurarea pasunatului pt.animalele satului(asociatia a luat in arenda pasunea de la primarie,incaseaza subventia de la APIA cu care intretine pusunea;nu incaseaza alte venituri).Cum se stabileste daca contabilitatea se tine in partida simpla sau dubla?Va multumesc pt.profesionalismul de care dati dovada
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:09, 23 Mai 2013
Asociatiile si fundatiile constituite pe og 26 din 2000 tin contabilitatea numai in partida dubla. Depun declaratia 101, 392b si bilant anual.
Daca sunt angajati sau sunt incheiate contracte civile pentru care trebuie sa retina si sa plateasca contributii, atunci se depune la trimestru declaratia 112 si anual declaratia 205.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventii apia anonima22 anonima22 O anumita Asociatie a luat o subventie de la APIA in anul 2010 pentru o pasune. Aceasta este obligata sa depuna situatia financiara pt anul 2010 pana la 30.05? (vezi toată discuția)
Contabilitate pentru o asociatie infiintata conform og 26/2000 Cristina Codreanu Cristina Codreanu Ce fel de contabilitate este necesar sa tina o Asociatie infiintata conform OG 26 din 2000 si care sunt impozitele pe care aceasta trebuie sa le plateasca ? (vezi toată discuția)
Documente financiare olarucaty olarucaty vreau sa stiu ce documente, registre trebuie sa intocmesc pentru o asociatie non profit infiintata si ce trebuie sa depun la anaf (vezi toată discuția)