avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... subventii APIA
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

subventii APIA

O anumita Asociatie a luat o subventie de la APIA in anul 2010 pentru o pasune. Aceasta este obligata sa depuna situatia financiara pt anul 2010 pana la 30.05?
Cel mai recent răspuns: anonima22 , utilizator 13:13, 3 Iunie 2011
Aici povestea e putin mai lunga. Ati spus de asociatie. E cumva constituita pe legea asociatiilor si fundatiilor? Daca da, termenul pentru depunerea situatiilor financiare pentru 2010 a fost pana pe 30 aprilie 2011. Trebuie sa tineti bine de tot evidentele contabile. Nu numai ca ati primit subventii dar si pentru tot ce rulati prin asociatie, incasari si plati.
Asociatia este constituita pe baza OG 26/2000 si este non profit, deci nu poate fi vorba de incasari si plati decat din banii de la APIA, la care se tine o evidenta, dar nu autorizata.
Ramane raspunsul pe care vi l-am dat mai sus. Oricum, eu va spun ca trebuie sa aveti mare grija. Pana la urma vi se dau acei bani pe care dumneavoastra tot trebuie sa-i folositi in vreun fel. Chiar si dobanda bancara pe care o puteti inregistra ca venit. Poate ca aveti si ceva cotizatii ale membrilor asociatiei. Toate astea intra la incasari si plati. Primiti subventia de la apia pentru exploatarea unui teren sau pentru ce, anumale cava?
Subventia de ia pentru exploatarea unui teren arendat si se percepe o cotizatie anuala doar pentru plata arendei, neinregistrand nici un profit. Mentionez ca acel teren s-a arendat mai mult pentru subzistenta, decat pentru bani europeni,dar daca s-au dat, de ce sa nu-i primeasca?! cu toate ca sunt multe raspunderi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii si contabilitate pentru asociatie nonprofit sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti care sunt declaratiile fiscale pe care trebuie sa le depuna o asociatie non-profit care are ca obiect de activitate asigurarea ... (vezi toată discuția)
Contabilitate societate ContSters103316 ContSters103316 Ce documente trebuie intocmite pentru a inregistra in contabilitate produsele care se dau proprietarilor de teren care au arendat terenul societatii si cum se ... (vezi toată discuția)
Contract arenda PopaRadu PopaRadu Am arendat o suprafata de teren de 6 ha, iar in contract arendatorul a trecut o clauza prin care solicita pe langa plata arendei si subventia anuala pe ... (vezi toată discuția)