avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revocarea beneficiului suspendãrii.Puralitate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Revocarea beneficiului suspendãrii.Puralitate intermediarã.Mod de individualizare a pedepsei

Buna ziua. Prietenul meu a fost condamnat la 1 an si 4 luni cu executare dupa cum urmeaza:
- in baza art 334 al 1 dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor pt care a fost trimis in judecata din 2 infratiuni de vatamare corporala din culpa art 184 alin 1 si 3 in 2 infractiuni de vatamare corporala din culpa art 184 alin 2 si 4 cu aplic art 33 lit b (accident auto, 2 victime, fara alcool)
- in baza art 184 al 2 si 4 cu aplic art 40 al 1, condamna pe inculpat la 6 luni inchisoare pt fiecare infractiune, deci cate 6 luni
- in baza art 40 alin 1 constata starea de pluralitate intermediara raportata la pedeapsa de 10 luni inchisoare ( un accident auto avut in trecut, fara victime dar cu alcool)
- se revoca suspendarea conditionata a pedespei de 10 luni inchisoare
- in baza art 33 lit b constata ca cele 2 infractiuni au fost savarsite in cond concursului ideal de infractiuni, contopeste cele 2 pedepse de 1 an si 4 luni si aplica pe cea mai grea, de 1 an si 4 luni

Acum vine nelamurirea mea: el a fost condamnat la cate 6 luni de inchisoare pt vatamare corporala din culpa ( pt ca au fost 2 victime, nu?). La fiecare din cele 6 luni s-a adunat pedeapsa de 10 luni. De aici rezulta doua pedespse de cate 1 an si 4 luni si se aplica cea mai grea. Bun...dar nu inteleg de ce au adunat pedeapsa de 10 luni de 2 ori????? Nu era normal urmatorul calcul: cate 6 luni pt vatamare corporala din culpa, cumulat rezulta 12 luni si la contopirea cu cele 10 luni anterioare se aplica pedeapsa cea mai grea, adica 12 luni????

Multumesc si sper ca m-am facut inteleasa, pt mine e important sa solutionez aceasta enigma deoarece persoana este deja incarcerata si nu as dori sa fie o greseala de calcul...
Cel mai recent răspuns: sacre_blue28 , utilizator 16:39, 18 Iunie 2013
Bun hai sa recapitulam daca s a inteles bine.Initial a avut condamnare cu suspendare de 10 luni.Ulterior,postcondamnatoriu a mai savarsit 2 infractiuni a cate 6 luni fiecare.S-a dat revocarea suspendarii conditionate a celei de 10 luni si s-a retinut starea de pluralitate intermediara.Pana aici e ok.Revocarea suspendarii conditionate sa stiti ca are tratament sanctionator diferit.Intervine cumulul aritmetc fara a se putea da un spor.In cazul asta 10+6=14 si 10+6=14 deci 1,4 luni o data si 1,4luni a doua oara.Acum retinandu-se starea de pluralitate intermediara se aplica regulile de la concurs(adica cea mai grea din cele doua la care se poate aplica un spor de 5 ani) deci 1,4luni si nu s-a mai dat spor.Sa zica multumesc ca n-a mai primit sporul.Deci raspunsul exact era:Pentru ca in cazul revocarii suspendarii conditionate intervine cumulul aritmetic intre pedeapsa suspendata conditionat revocata si cea savarsita ulterior(in cazul asta savarsita in stare de pluralitate intermediara ptr. ca a fost din culpa)Sper va ati inteles
Oricum ptr ca au fost savarsite infractiunile din culpa,instanta a avut posibilitatea sa va revoce suspendarea conditionata a infractiunii de 10 luni,sau nu.Nu a fost o obligatie.Daca nu va revoca suspendarea conditionata a condamnarii de 10 luni,era obligata sa le suspende conditionat si pe celelate 2.Se pare ca a preferat sa dea revocare,si ulterior sa dea cu executare.
Am inteles acum, va multumesc
Nu aveti pentru ce.O seara frumoasa
Referitor la explicatia data de dvs, catalin 1980 -
Bun hai sa recapitulam daca s a inteles bine.Initial a avut condamnare cu suspendare de 10 luni.Ulterior,postcondamnatoriu a mai savarsit 2 infractiuni a cate 6 luni fiecare.S-a dat revocarea suspendarii conditionate a celei de 10 luni si s-a retinut starea de pluralitate intermediara.Pana aici e ok.Revocarea suspendarii conditionate sa stiti ca are tratament sanctionator diferit.Intervine cumulul aritmetc fara a se putea da un spor.In cazul asta 10+6=14 si 10+6=14 deci 1,4 luni o data si 1,4luni a doua oara.Acum retinandu-se starea de pluralitate intermediara se aplica regulile de la concurs(adica cea mai grea din cele doua la care se poate aplica un spor de 5 ani) deci 1,4luni si nu s-a mai dat spor.Sa zica multumesc ca n-a mai primit sporul.Deci raspunsul exact eraentru ca in cazul revocarii suspendarii conditionate intervine cumulul aritmetic intre pedeapsa suspendata conditionat revocata si cea savarsita ulterior(in cazul asta savarsita in stare de pluralitate intermediara ptr. ca a fost din culpa)Sper va ati inteles

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Mai am o nelamurire. Prietenul meu este acum incarcetar, de fapt este inchis incepand cu 26 februarie 2013. Daca este vorba de pluralitate intermediara (si nu concurs de infractiuni) intre condamnarea de 10 luni si cele 2 condamnari de cate 6 luni, atunci, la propunerea pt eliberare conditionata, se poate aplica art 591 (cel referitor la liberarea conditionata in cazul infractiunilor comise din culpa) ?
Din sentinta reiese ca intre condamnarea de 10 luni si cele 2 infractiuni postcondamnatorii (vatamare corporala din culpa) intervine pluralitatea intermediara si nu concurs de infractiuni.
Acest articol spune ca nu poate fi aplicat in cazul concursului de infractiuni.
Va rog sa ma lamuriti si cu acest aspect.
Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua dosare penale florea1705 florea1705 Buna ziua, Anul trecut am circulat cu o alcolemie ce depaseste limita legala si dosar penal.Mam ales si cu un dosar penal pentru ultraj. Nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Ce presupune art.184c.pen dijmarescu dijmarescu Imi puteti explica ce inseamna urmatoarele Condamna pe inculpat la - 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prev. şi pedepsite de art. 178 ... (vezi toată discuția)