avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua!

Am o intrebare pt Dvs.:
In caz de pensionare anticipata, nu exista nici o posibilitate de pensionare mai devreme de 5 ani sub varsta acceptata, indiferent de conditiile de munca?
Daca exista totusi posibilitatea de pensionare mai devreme de 5 ani sub varsta standard agreata revin cu categoriile clare de incadrare.in munca de pana acum.
Intreb acest lucru prin prisma unei informatii pe care am primit-o conform careia exista posibilitaea pensionarii anticipate si in alte cazuri decat cele legate de sanatate, cum ar fi incadrarea in categoriile de munca de natura deosebita (lucru in mediu toxic, program prelungit, etc.)

Va rog mult sa ma ajutati!

Va multumesc!
Cu respect,
Andra
cel mai bine este sa intrebi la Casa de Pensii din Calea Vitan. Mergi acolo cu cartea de munca si copia buletinului persoanei respective.
cel mai bine este sa intrebi la Casa de Pensii din Calea Vitan. Mergi acolo cu cartea de munca si copia buletinului persoanei respective.
Daca ati lucrat intr-un mediu special, aveti o grupa superioara, cu siguranta ca va puteti pensiona anticipat inaintea termenului de virsta. Consultati juristul soc. sau inspectorul de res.umane sa va calclueze vechimea, sporurile, grupa, etc si in functie de asta faceti demersurile necesare si mergeti si / sau la CAsa de Pensii din localitatea unde domicilati.
Varsta de pensionare acceptata (pentru limita de varsta) difera de la o grupa de munca la alta.
particularităţile locului de muncă produc consecinţe asupra vîrstei standard de pensionare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata Buna ziua! Am o intrebare pt Dvs.: In caz de pensionare anticipata, nu exista nici o posibilitate de pensionare mai devreme de 5 ani sub varsta acceptata, ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? lupuwolf lupuwolf care sunt varientele de pensionare inainte de limita de varsta, daca am vechime in munca din 1981, cu 7 ani in mediu toxic, grupa 0 si varsta de 49 ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionara cocacola1313 cocacola1313 Buna ziua! mama mea este pensionara de 1 an si ar vrea sa se angajeze cu 6 ore pe zi vanzatoare la un magazin in zona. As vrea sa intreb daca poate face legal ... (vezi toată discuția)