avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept minor de a calatori singur
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept minor de a calatori singur

Buna ziua,

Fiul meu are 17 ani, locuieste cu parintii mei in Romania si ar vrea sa vina in vacanta la mine, eu lucrez inafara tarii
Sunt divortata si re-casatorita iar baiatul mi-a fost incredintat mie prin hotarare definitive in 2008.

As vrea sa stiu urmatoarele:
- Are nevoie de procura pentru a parasi tara? din cate stiu este nevoie de o declaratie de la ambasada prin care imi dau acordul.Anul trecut a venit dar era insotit de fratele meu insa in acest an va calatori singur.
- Poate calatori fara insotit?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:12, 23 Mai 2013
Nu poate calatori neinsotit.
Luati legatura cu compania de zbor, poate ofera serviciu de insotire .
azi dimineata am sunat la ambasada si mi s-a spus ca nu e nici o problema, trebuie sa aiba cu el declaratia prin care nu am nimic impotriva sa calatoreasca singur si ca vine la mine in vacanta (se va indica daca plecarii si sosirii) iar atasat la aceasta declaratie trebuie sa aiba hotararea definitiva.
in aceeasi zi am scris email si la consulat iar raspunsul a fost:
"Competenţa in ceea ce priveşte calatoria copilului neinsotit aparţine autoritaţilor de frontieră romane şi Companiei Fly Dubai"

Sunt de-a dreptul bulversata si nu stiu daca ar trebuie sa verific mai pe indelete sau nu
Cine v-a zis de hotararea de divort si declaratie, v-a zis bine. mai departe, copilul nu va calatori neinsotit. Ce e bine, e ca poate fi insotit in calatorie si de o insotitoare de bord. Deci luati legatura cu compania de zbor si intrebati daca ofera acest serviciu. Abia apoi veti da declaratia pt ca in acea declaratie veti mentiona cine insoteste copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie minor in strainatate ruxandralider ruxandralider Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema : fostul meu sot locuieste in Anglia (Londra),din cate stiu cu un fel de \"viza de flotant \" si isi doreste ... (vezi toată discuția)
Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)
Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)