avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru copii in Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru copii in Germania

buna seara,ma numesc cristina si sunt rezidenta in münchen(germania)din 2005.situatia este urmatoarea: am un baiat in varsta de 15 ani care traieste in romania cu parintii mei si sunt divortata de tatal baiatului din 2003 .am primit alocatia pentru baiat din 2008 pana in octombrie 2010 dupa care statul german a refuzat sa mai plateasca spunandu-mi ca legea s-a schimbat.tin sa mentionez ca de atunci baiatul meu nu mai primeste alocatie nici din germania si nici din romania.am mai luat legatura cu un avocat aici care din pacate nu a putut sa imi fie de ajutor..spunand ca legea este foarte neclara in cazul meu si ca nu stie cum sa ma sfatuiasca.va rog din suflet sa ma indrumati dumneavoastra cumva.va multumesc
Cel mai recent răspuns: bulfla , utilizator 01:49, 16 Ianuarie 2014
Buna seara.Daca inca sunteti rezident in Germania adica acolo locuiti sunteti inregistrata la primarie acolo si lucrati pe teritoriul Germaniei copilul are dreptul la alocatie in Germania in diferent daca el locuieste in Romania.Cred ca s-au ivit ceva neclaritati la Fammilienkasse in raza in care locuiti si daca este asa cereti sa va spuna concret care este legea care s-a schimbat.Oricum legile in Germania difera de la un land la altul si se stie ca cei din Bayern sunt um pic mai complicati dar in principiu legea este aceeasi privind alocatia pentru copii numai ca trebuiesc indeplinite anumite conditii pentru aceasta.Oricum pentru un raspun concret este nevoie de informatii mai amanuntite.Un avocat in Germania nuprea are cu sa va ajute in aceasta problema.Reveniti cu detalii si poate va sunt de folos informatiile pe care le detin din propria experienta in ca am avut si eu deaface cu asa ceva.Cu respect
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
DanielSochiriac, utilizator
vreau sa va spun ca ei m-au indrumat sa o pun pe mama mea sa faca cererea respectiva ..insa pare lipsit de logica,mama mea este in romania,nu a muncit in germania niciodata si drepturile asupra baiatului meu le am eu.in plus mama nu scrie si nu intelege germana,cum ar putea sa faca fata "muntelui"de scrisori si cerinte in limba germana pe care le va primii pana la finalizarea acestei cereri sau mai bine spus acceptarea antrag.ul-ui :) ma gandesc eu .va multumesc pt raspunsul dumneavoastra...ma lupt cu morile de vant de ceva timp..parca asta le e intentia sa te faca sa iti pierzi orice dorinta de a primii bani de la ei
bună Cristina!În legătură cu alocaţia.id meu de skipe este flavius821

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintata si lovita alexy123 alexy123 Buna seara,va rog din suflet sa nu imi ignorati mesajul ..am nevoie disperata de ajutorul cuiva.Eu sunt in Germania cu un baiat de 1 an jumate.In tot acest ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati ? Levis88 Levis88 Buna ziua va rog daca puteti sa imi raspundeti la aceasta problema: Anul trecut asta find in Germania am locuit intr-un apartament in chirie,am decis sa plec ... (vezi toată discuția)