avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata sporadica a pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata sporadica a pensiei alimentare

Deoarece eu sunt plecata in strainatate fostul sot plateste pensia alimentara o data la trei luni, adica doua luni nu plateste deloc iar a treia luna plateste pensia de intretinere numai pe o luna apoi din nou doua luni nu plateste si a treia plateste doar pe o luna si tot asa.
Intrebarea mea este pot recupera pensia minorei pentru lunile in care nu plateste?
Cat timp am la dispozitie pentru a depune plangerea penala, daca este cazul, sau pensia pentru lunile neplatite se pierde?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:48, 24 Mai 2013
Ce stiti de sot, e angajat ?
Apelati la un executor judecatoresc sa-i puna poprire pe salariu pt a recupera cat va datoreaza din cea restanta si pt a primi banii lunar pe viitor.
Puteti sa depuneti si plangere la politie, poate ii explica politistii ca cine l-a invatat sa procedeze asa l-a invatat prost, tot abandon de familie se cheama.
Nu veti obtine nimic in urma plangerii la politie. Nu rezolva politia nici cand nu se plateste deloc pensia, daramite cand se plateste din 3 in 3 luni.

Aveti posibilitatea de a apela la un executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta prin care tatal este obligat la plata pensiei pt lunile din urma in care nu a achitat, maxim 3 ani in urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire ana.avasiicii ana.avasiicii Buna seara, Poate ma puteti ajuta... Sunt divortata si am impreuna cu fostul meu sot un apartament (ai carui proprietari suntem impreuna), cumparat cu banii ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara Anca-pop Anca-pop Buna ziua. As vrea sa stiu care este procedura de recuperare a pensiei alimentare ? Mentionez ca fostul sot nu a trimis pensia alimentara justificand ca nu ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare pentru copii mihaelaol mihaelaol am divortat in septembrie 2012 de comun acord la notar; in urma divortului am stabilit de comun acord ca sotul sa mi plateasca pensie alimentara pentru cei ... (vezi toată discuția)