am divortat in septembrie 2012 de comun acord la notar; in urma divortului am stabilit de comun acord ca sotul sa mi plateasca pensie alimentara pentru cei doi minori care au ramas cu mine suma de 400 de lei (mentionez ca are pensie de servici ca fost cadru activ MApN)! Nu am primit decat o luna plata pensiei (mentionez ca am cerut depunerea pensiei alimentare in cont bancar) si incepand cu luna noiembrie 2012 pana in prezent el nu a facut nici o plata si nici nu a mai vorbit cu copii avand un comportament partial ostil ! Doresc sa stiu ce as putea sa fac cat mai repede sa recuperez suma restanta si unde sa ma adresez...(eventual daca ma puteti ajuta sa gasesc un avocat care sa ma ajute)! Va multumesc anticipat!
Multumesc ! Am fost la executor cu toate actele si acesta mi a zis ca nu poate sa faca decat sa l sperie cu o scrisoare pe care sa puna antetul de "executor judecatoresc" pe care sa i o trimita prin posta si ma costa 60 de lei sau sa i o inmane personal si ma costa 100 de lei ; dar toate astea nu au scop decat sa l sperie ...si trebuie sa ma duc la avocat sa l dau in judecata pentru neplata!
Mergeti doamna la altul care sa faca mai mult de atat.
de ce adica numai sa-l sperie ?Respectiva intelegere constituie titlu executoriu, poate sa ceara incuviintare de la instanta pt executare in baza lui.
Plangere penala pentru abandon.
Neplata cu rea-credinţă, timp de două luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,se pedepseşte, în cazurile prevăzute la lit. a) şi b), cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul prevăzut la lit. c), cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
Pensie alimentara
Vlad2013
Buna dimineata,
As dori sa stiu CAILE DE ATAC ,in cazul in care tatal nu plateste pensie alimentara copilului care a fost incredintat,spre ingrijire si ... (vezi toată discuția)