avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua!
In anul 2000 sotul meu a decedat si n-am reusit sa fac succesiunea.Avem cumparat de la ICRAL un apartament cu proces verbal si contract de vanzare-cumparare. Platesc in fiecare an impozit,dar n-am facut cadastru si carte funciara. Ca mostenitori sunt eu si fiul meu major. Va rog sa-mi spuneti care este modul cel mai usor si mai ieftin sa facem acum succesiunea.(mi-a spus cineva ca un mediator e mai ieftin)

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:07, 23 Mai 2013
Succesiunea o faceti la notarul din zona de domiciliu a defunctului.
Pentru dezbaterea succesiunii,moment in care o sa primiti certificatul de mostenitori cu ,cota parte indiviza ce va revine,d-voastra ca sot supravietuitor si fiului,nu este nevoie de cadastru.Numai in cazul in care doriti sa vindeti apartamentul este nevoie sa aveti cadastrul si inscrisul in cartea funciara.
Si prin mediator nu-i mai ieftin, mai ales ca va si intelegeti cu fiul. Mergeti cu actele la notar si vedeti cat va costa, veti avea de plata in plus fata de taxe si impozit de 1 % din valoarea mostenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de mediere fara certificat de mostenitor? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa apelez la un mediator pentru o succesiune. Ideea este ca nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Succesiune mikid mikid Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare soimumircea soimumircea Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti si constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)