avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Asigurare avocatiala (ceva de genul!) - in Romania se ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Asigurare avocatiala (ceva de genul!) - in Romania se poate incheia un astfel de contract?

Buna seara!am locuit in Germania o perioada si acolo plateam lunar o suma modica la o firma de avocatură .Era un fel de asigurare avocatiala ,sau ceva de genul asta daca traducem motamo .functiona pe acelasi principiu ca si asigurarea medicala privata.Platesti lunar o suma si daca ai o problema te salveaza asigurarea.
IN ROMÂNIA EXISTA ASA CEVA.?
Oare firmele de avocatură sau avocaţii nu sunt interesati de acest sistem.?
EU sigur as fi client.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181220 , utilizator 22:23, 24 Mai 2013
In Germania exista asa ceva dar in Romania sigur nu si nu se stie daca va exista asa de curand.Si chiar daca ati incheia o astfel de polita in Germania cu acoperire EU,ceea ce este posibil nu aveti acoperire decat in caz de accident rutier in afara Germaniei si asta nu cred ca va ajuta cu nimic.In Germania se poate incheia Rechtsschutzversicherung Europa oder Weltweit,dar nu va foloseste la nimic in Romania.Dvs sigur ati fi client dar dupa cum se stie de regula oferta vine in urma cererii.Daca nu este cerere pentru o astfel de asigurare pe piata atunci firmele de asigurari nu au interes pentru un asemenea produs cu toate ca ar fi un lucru foarte bun.O seara buna.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
DanielSochiriac, utilizator
In Romania functioneaza ceva asemanator pe asistenta medicala fara a fi neaparat sub forma contractului de asigurare si i se spune "abonament". Chiar si asociatiile de proprietari obisnuiesc sa faca "abonament" cu instalatorii care trebuie sa intervina la nevoie. In acest fel se niveleaza si se esaloneaza cheltuielile la un nivel convenabil pentru ambele parti, inlocuindu-se o cheltuiala de un nivel si un moment necunoscut cu ceva sigur si acceptat apriori.
Succes!
Si in avocatura ( in special pe comercial) se practica asa ceva. Firmele platesc o suma fixa pe luna unui avocat si acesta le rezolva problemele curente. Daca apare un dosar mai important, de regula, se negociaza si se incheie contract distinct. La persoane fizice nu am intalnit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca in germania Nikq Nikq Buna ziua, am un frate care in urma cu 1 an a avut un accident de munca foarte grav in care el a avut lovituri pe tot corpul fractura deschisa la o mina ,lovit ... (vezi toată discuția)
Plata unei asigurari banualex banualex Buna va deranjez cu o intrebare legata de plata unei asigurari in germania.Copilul meu in varsta de 25 ani a accidentat intr o parcare pe timp de noapte o ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala alin0122 alin0122 Buna seara, am si eu o nelamurire. Am primit o oferta de lucru in germania si as dori sa stiu in cazul in care imi fac o asigurare de viata sau medicala nu ... (vezi toată discuția)