avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca in Germania
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca in Germania

Buna ziua, am un frate care in urma cu 1 an a avut un accident de munca foarte grav in care el a avut lovituri pe tot corpul fractura deschisa la o mina ,lovit la colona a avut nevoie de 11 operati la colona si una la mina in momentu de fata este inca la recuperare intrun spital din germania si cu ajutorul lui d-zeu speram sa se puna pe picioare .In acel accident de munca seful lui a decedat (nu a fost accident rutier ,a trebuit sa repare un malaxor ce macina furaje la animale ,fratele meu si seful lui se aflau inauntru malaxorului cind malaxoru a pornit si a urmat dezastru) . Lucra cu contract de 8ore plus un al 2-lea contract de 4 ore . A primit asistenta medicala la cel mai inalt nivel posibil dovada ca la-u pus pe picioare . Intrebarea este :are dreptu la despagubiri pentru suferinta si traumele suferite in urma accidentului si cine va trebui sai plateasca firma angajatoare sau asigurarea el pina in prezent primeste salariu care ii intra lunar pe card , costurile spitalului si a recuperari am inteles ca este achitat de asigurare ,intrebam daca mai are dreptu la daune si daca va trebui sa ne judecam in istanta cu firma angajatoare sau cu asiguratoru . Va multumim
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:13, 19 Mai 2019
Nu precizati daca lucra cu contract individual de munca incheiat cu o firma din Germania sau printr-o firma romaneasca de plasare forta de munca in Germania.
Numai daca lucra printr-o firma romaneasca beneficiaza de prevederi din legislatia in vigoare in Romania.
Lucra cu contract de munca la o firma din germania ,era totul legal
Nu ati inteles intrebarea. Contractul individual de munca daca era incheiat intre victima si o firma germana, victima beneficiaza de prevederile legii germane.
Daca este asa este bine sa luati legatura cu ambasada Romaniei la Berlin, cu un avocat roman care practica avocatura in Germania si cu firma de asigurari din Germania unde este asigurata victima de catre firma unde s-a petrecut evenimentul nedorit. Gasiti pe internet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șofer decedat de epuizare la serviciu, în germania. de ce anume beneficiem noi, cei 3 copii rămași orfani și fără niciun venit? Mateig@yahoo.com Mateig@yahoo.com Tatăl meu lucra de aproape 3 ani in Germania ca șofer de tir la o firma nemțeasca, și a decedat între ture, in timpul serviciului. A murit la ora 4 și la ... (vezi toată discuția)
Accident de munca ContSters458942 ContSters458942 Sotul meu a avut un accident de munca in germania.El are ambele picioare fracturate, stangul necesitând două operatii fiind foarte grav ranint (inainte de a ... (vezi toată discuția)
Accident de munca. Doru gurban Doru gurban Lucrez ca marinar la o firma olandeza contractul de munca îl am pe România aCum o luna mam prezentat la munca în Germania la vapor după doua zile trebuia ... (vezi toată discuția)