avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

Sotul meu a avut un accident de munca in germania.El are ambele picioare fracturate, stangul necesitând două operatii fiind foarte grav ranint (inainte de a doua operatie, doctorii i-au spus că sunt șanse să ii fie amputat).Ce drepturi are el ca asigurat și ce demersuri trebuie să facem pentru a-și asuma drepturile?
Cel mai recent răspuns: ContSters458942 , utilizator 22:15, 8 Februarie 2018
Precizati daca sotul dvs. lucreaza cu contract individual de munca incheiat direct cu o firma din Germania sau printr-o firma de plasare forta de munca cu sediul in Romania sau daca este angajat cu CIM la o firma romaneasca si detasat la o firma germana.
Poate avea drepturi prevazute de Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare si/ sau Legea nr.346/ 2002 republicata in 2009 daca este angajat cu CIM la o firma romaneasca si detasat in Germania sau era in cadrul activitatii sale pe teritoriul unei firme germane, respectiv daca este angajat al unei firme romanesti de plasare forta de munca in Germania.
De mutat in sectiunea ssm-protectia muncii.
El lucreaza cu contract individual de muncă încheiat direct cu o firmă din Germania
Beneficiaza numai de drepturile stipulate in legislatia germana.
Luati legatura cu un avocat roman specializat in dreptul muncii si conditii de munca care practica avocatura in Germania (gasiti pe internet)
Puteti lua legatura cu ambasada/ consulatul Romaniei in Germania pentru a va ajuta cu demersurile pe langa institutiile germane.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amputare picior Ghenicu Ghenicu Am stat 2luni sofer pe comunitate si cind m-am intors acasa mi-a amputat piciorul drept . Ce drepturi am . Sunt angajat legal la o firmă di Ungaria . (vezi toată discuția)
Accident de munca 83ank 83ank Buna ziua, sotul meu lucreaza de aproape 8 ani in germania intr-un parc de distractii,este angajat cu contract pe 10 luni in fiecare an reinoindu-se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua soțul meu in urma unui accident de muncă(șofer ... Aylyn37 Aylyn37 Bună ziua soțul meu in urma unui accident de muncă(șofer camion )a avut un accident a decedat în germania ...ce drepturi am avea eu că soție și un ... (vezi toată discuția)