Tatăl meu lucra de aproape 3 ani in Germania ca șofer de tir la o firma nemțeasca, și a decedat între ture, in timpul serviciului. A murit la ora 4 și la ora 5 trebuia sa între in tura, el terminând prima tura la ora 10, iar pe a doua sa o înceapă la 5. El a murit suprasolicitat, a murit de epuizare. Noi suntem 3 copii și șeful lui ne-a spus ca nu beneficiem de nimic de la statul german. De ce anume beneficiem, sau putem primi vreo despăgubire, având in vedere ca am rămas orfani, și fără vreun venit? Șeful a zis ca e moarte naturală, dar avea 48 de ani și era plin de viața, nu suferea de inima, deși au spus ca a făcut infarct.
Trebuie sa va adresati unui avocat german sau unui av de origine romana care profeseaza in Germania.Numai cineva specializat in legislatia germana va poate sfatui cum sa procedati sau sa faca demersuri la institutiile abilitate in numele dvs.
Puteti contacta un avocat roman (gasiti adresa pe internet) care presteaza avocatura in Germania si sa deschideti o actiune in instanta impotriva firmei.
Puteti solicita sprijinul ambasadei romane la Berlin (adresa este pe internet).
In mod normal, daca evenimentul s-a produs in timpul programului de lucru, trebuie cercetat ca accident de munca de catre institutia statului german care are atributii in acest sens, iar firma sa inregistreze AM. Daca evenimentul se inregistreaza ca AM (sunt utile toate documentele medicale emise de spital/ ambulanta/ medicina legala care au legatura cu decesul), urmasii victimei ar trebui sa aiba acces la despagubiri din partea statului german, conform legislatiei germane care prevede asigurarea obligatorie a firmelor pentru AM si BP,
De regula, pentru soferii de TIR, firmele incheie asigurari pentru accidente cu firme de asigurari specializate. In cazul producerii de accidente, firma incaseaza asigurarea si nu intotdeauna banii ajung la victima/ urmasii victimei.
Daca pentru masina luata in lising nu se achita un numar de rate, masina poate fi confiscata de firma de lising. Obligatoriu, masinile cumparate in lising sunt asigurate la o firma de asigurari.