avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restrictionare acces autovehicule drum privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restrictionare acces autovehicule drum privat

Buna seara. Am o nelamurire si anume daca pentru un drum privat pe care exista cf si acord de la proprietar ca sa poata fi inchis (cei care doresc sa restrictioneze accesul au drept de servitute) este necesara scoaterea unei autorizatii de constructie pentru ridicarea unei bariere (doi stalpi de fier prinsi cu beton in pamant)? Daca nu a fost facut acest demers, si bariera a fost montata fara autorizatie, actiunea poate fi atacata in instanta?
Mentionez ca prin blocarea accesului pe strada respectiva nu este afectata activitatea din zona deoarece exista drumuri ocolitoare fara mari eforturi. Daca actiunea poate fi atacata in instanta ca nu exista autorizatie de constructie, ce ma impiedica sa blochez drumul cu o movila de pamant? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 19:51, 25 Mai 2013
Drumul privat este proprietate privata, il puteti bloca cum vreti. Nimeni nu are voie sa va incalce dreptul pentru ca il puteti reclama pentru tulburare de posesie. Puneti un indicator pe care scrieti proprietate privata, accesul interzis si puneti si bariera daca vreti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzis cu exceptia riveranilor Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Va rog un raspuns Cum este defint un drum marcat cu indicatorul acces interzis cu exceptia riveranilor Drum public sau privat (vezi toată discuția)
Parcare privata anita2007 anita2007 Speta este urmatoarea: bloc nou, amplasat perpendicular pe strada, cu spatiu de parcare privat sub bloc, accesul in bloc se face fie printr-o alee pietonala ... (vezi toată discuția)
Blocare roti in parcare rezidentiala privata? Vladescu Ionut Vladescu Ionut Am achizitionat un loc de parcare intr-un ansamblu nou de locuinte. Pentru acest loc de parcare am acte separat si locul este delimitat cu access restrictionat ... (vezi toată discuția)