avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare si demolare casa cu perete calcan la calcan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare si demolare casa cu perete calcan la calcan

Buna ziua,

As dori sa cumpar o casa demolabila care are un perete calcan la calcan ( perete comun cu al vecinului).
Casa este din chirpic, si nu stiu daca exista riscul ca atunci cand una din ele se demoleaza, sa fie afectata si structura celeilalte.

Ce acte trebuie sa cer vanzatorului pentru a fii sigur ca din pct de vedere legal pot demola casa ? Am vazut actele necesare pentru demolarea unei case, dar ideea este ca nu doresc sa cumpar casa si dupa aceea sa ma trezesc ca nu o pot demola. Pot cere toate actele necesare demolarii vanzatorului ? Ele mai sunt valabile si dupa ce se schimba proprietarul casei ?

In ceea ce priveste peretele comun, banuiesc ca este necesar un act notarial prin care vecinul este de acord cu darmarea si reconsteruirea altei cladiri, nu ? Acel act notarial este valabil dupa ce se vinde casa ?

Si o ultima intrebare, exista certificat de urbanism pentru demolare si certificat de urbanism pentru constructie ? Sunt 2 certificate diferite ?

Cel mai recent răspuns: tebbaerty , utilizator 11:08, 24 Mai 2013
Orice idee / indrumare este binevenita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord notarial vecin pentru reperare casa si mansardare aprepe aprepe Detin o casa veche, 1937, situata pe una din laturile terenului, pe hotarul dintre mine si vecinul din spatele casei mele, pe calcan. Am obtinut Certif, de ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pt construire locuinta Andromeda Sohan Andromeda Sohan Am urmatoarea situatie. Constructia existenta (pe care urmeaza s-o demolez ) are 2 m la calcan cu locuinta ( din chirpici) a unui vecin. Viitoarea ... (vezi toată discuția)
Demolare casa alipita pe calcan LuminitaT LuminitaT Buna seara, Sunt proprietarul unui imobil care are spatele alipit cu imobilul vecinului pe o distanta de peste10m. Vecinul detine o suprafata mare de teren cu ... (vezi toată discuția)