avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune - certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune - certificat de mostenitor

Ce se intampla in cazul in care am un certificat de mostenitor cu o cota parte dar unul din mostenitori invoca o alta succesiune care trebuia facuta anterior celei prezente, in care cotele, bineinteles, se modifica. Nu s-a iesit din indiviziune/bunurile n-au fost vandute.
Se deschide succesiunea fara a tine cont de cea ulterioara?
Trebuie sa se faca ambele succesiuni in ordinea lor.
Nu s-au facut in ordine. Care e calea cea mai simpla sau mai putin costisitoare de a remedia situatia?
Nu exista astfel de optiuni; este o singura cale!

Nu s-au facut in ordine, se reface: se face succesiunea dupa primul decedat apoi dupa celalalt; daca nu corespund cotele, se reface.

Nu va intelegeti amiabil, in fata notarului, atunci va trebui sa deszbateti ambele succesiuni pe calea instantei.

Daca bunul s-a vandut se va aduce la masa succesorala, contravaloarea bunului vandut, pentru a putea fi impartit si pentru a beneficia de cotele respective toti mostenitorii legali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Succesiune monicaa18 monicaa18 am primit certificat de calitate de mostenitor =mama si cele 3 fiice doresc sa stiu daca mai suntem chemate la doamna notar iar daca nu ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Refuz conditii succcesiune mi80mi mi80mi Buna ziua. Ma numesc Mimi si problema mea este urmatoarea: matusile mele doresc da dezbata succesiunea in urma bunicilor decedati si eu sunt mostenitorul ... (vezi toată discuția)