Ce se intampla in cazul in care am un certificat de mostenitor cu o cota parte dar unul din mostenitori invoca o alta succesiune care trebuia facuta anterior celei prezente, in care cotele, bineinteles, se modifica. Nu s-a iesit din indiviziune/bunurile n-au fost vandute.
Se deschide succesiunea fara a tine cont de cea ulterioara?
Nu s-au facut in ordine, se reface: se face succesiunea dupa primul decedat apoi dupa celalalt; daca nu corespund cotele, se reface.
Nu va intelegeti amiabil, in fata notarului, atunci va trebui sa deszbateti ambele succesiuni pe calea instantei.
Daca bunul s-a vandut se va aduce la masa succesorala, contravaloarea bunului vandut, pentru a putea fi impartit si pentru a beneficia de cotele respective toti mostenitorii legali.
Mostenitor decedat
vali_085
Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Succesiune
monicaa18
am primit certificat de calitate de mostenitor =mama si cele 3 fiice doresc sa stiu daca mai suntem chemate la doamna notar iar daca nu ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)