avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz conditii succcesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz conditii succcesiune

Buna ziua.
Ma numesc Mimi si problema mea este urmatoarea: matusile mele doresc da dezbata succesiunea in urma bunicilor decedati si eu sunt mostenitorul tatului meu decedat asa ca eu particip la mostenire in locul lui. As dori sa stiu daca eu nu sunt de acord cu conditiile matuselor si nici nu ma prezint la notar ele ce cale pot urma? Ma pot obliga? Pot continua actele fara semnatura mea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:47, 11 Decembrie 2010
Nu pot continua procedura la notar fără dumneavoastră. Singura cale de soluționare rămâne instanța.
Daca va intelegeti toti amiabil, mergeti la notar.
Daca nu va intelegeti, apelati la instanta.
Pt ca au fost 3 copii, masa succesorala se va imparti in mod egal la 3, dvs. veti culege partea care ii corespundea tatalui dvs.
Din acest punct de vedere nu aveti cum sa nu va intelegeti. Certificatul de mostenitor se emite pe cote indivize, nimeni nu va sti exact care este partea lui, doar ce cota are ( respectiv fiecare 33,3%).
Apoi, daca doriti, puteti iesi din indiviziune, atunci daca bunurile care compun masa succesorala permit, se face imparteala efectiva, cand fiecare va sti concret ce are: fie in natura ( de ex. un teren care se poate imparti in trei parti) fie prin despagubiri ( de ex. un mostenitor solicita atribuirea unui bun si plateste sulte celorlalti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme. ce se poate face când unul dintre moștenitori nu dorește împărțirea pe cale amiabilă? PROSPERITATE PROSPERITATE Buna ziua \" Va rog frumos sa imi spuneti si mie cu trebuie procedat in situatia pe care am sa v-o descriu in continuare ; Bunica mea a decedat de curind, a ... (vezi toată discuția)
Succesiuni si acte succesorale dorucioby dorucioby Se da urmatoarea problema: doi frati si tatal decedat. Unul din frati deschide succesiune.Daca se semneaza succesiunea celor doi frati li se cuvine 1/4 din ... (vezi toată discuția)
Mostenire bic bic ce cota mastenesc dintr-o locuinta daca? am calitatea de nepot,iar bunica a decedat,bunicul vrea sa se dea in intretinere la o nepoata,verisoara mea,partea ... (vezi toată discuția)