Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare:
Fratele meu a avut o relatie de concubinaj in urma cu sapte ani cu o femeie din zona moldovei, din care a rezultat un copil,acum in varsta de 5,3 ani. Cand avea fetita 1.2 ani,mama ei a luat-o si a fugit cu ea, din Bucuresti inapoi acasa la bunica materna a fetitei. Au urmat procese interminabile, vizite cu alai de la Protectia copilului,Primarie, Politie etc., iar dupa multe chinuri si lacrimi, fratele meu a fost de acord ca fetita sa ramana in grija mamei iar ea a fost de acord cu un program de vizitare. Intre timp mama fetitei a mai facut un copil ,tot o fetita,in urma unor aventuri, astfel a ajuns alungata de bunica fetitelor si a ajuns impreuna cu copii in Centru maternal. Fratele meu urma sa inceapa un nou proces pentru incredintare minor si nu a mai rezistat la inca o perioada de chin si asa a recurs la varianta de a le lua la el pe toate trei(mama si cele doua fetite). Acum sunt impreuna si datorita faptului ca fetita cea mare trebuie sa mearga la scoala in toamna,clasa pregatitoare ) tot intampina probleme ca fetita nu are domiciliu la el si nu gaseste loc in Bucuresti. Intrebarea este: se poate face o cerere comuna semnata de ambii parinti catre instanta prin care se solicita schimbarea hotararii vechi si stabilirea domiciliului la tata, cu judecarea in lipsa doar cu inscrisuri,deoarece un drum pana acolo ar fi destul de costisitor si nu prea isi pot permite,deoarece pana in prezent nu lucreaza decat fratele meu?
Se poate judeca fara probleme si unde are tatal domiciliul, mai ales daca mama va fi cea care depune cererea. Dupa parerea mea chiar si cu acord, trebuie facuta o ancheta sociala la tata.
In ce priveste autoritatea parinteasca o exercita amandoi sau fata ii e incredintata mamei, ce scrie in hotararea veche ?