buna ziua...ce trebuie sa fac ca sa cedez toata partea mea(din partea tatalui-decedat)..unei persoane..in speta(unchiului meu-fratele lui tata_...mentionez ca suntem 3 frati si ei sunt de acord sa ii cedam toate drepturile de mostenire din partea lui tatal meu(decedat)...stiu ca trebuie sa mergem la un notar si sa completam niste formulare..intrebare:trebuie sa platim si noi(fratii)..ceva la notar sau numai cel care primeste(unchiul)...?...Ps:nu sa dezbatut mostenirea-adica nu a facut niciun demers unchiul meu pentru deznatere...multumesc..
Va trebui mai intai sa deschideti succesiunea dupa tatal dvs. Avand in vedere ca veti renunta la drepturile acestuia (sau le veti ceda unchiului) , corect este ca unchioul sa va plateasca toate taxele. si sa va despagubeasca pentru terenurile (imobilele) cedate.
Dacă nu aţi acceptat succesiunea şi dacă nu există alţi descendenţi (nepoţii defunctului) care să o accepte, unchiul dumneavoastră va culege succesiunea fratelui decedat (alături de soţia supravieţuitoate a acestuia şi de ascendenţii lui dacă mai trăiesc) dacă a acceptat succesiunea în termen.
Este cea mai ieftină soluţie. Totul depinde de data decesului, acceptarea sau nu a moştenirii de către descendenţi/soţia supravieţuitoare/unchi.
Discutaţi chestiunea la modul concret, cu un avocat/notar, în funcţie de data decesului şi celelalte elemente.