avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Bună ziua,
În anul 1992, am cumpărat de la părinţii mei, acum decedaţi, cu contr de v-c cu clauză de întreţinere, o casă cu două camere şi supraf de teren 1300mp, după măsurătorile efectuate la acea vreme ( în certificatul de moştenitor la părinţilor mei supraf. de teren aferentă locuinţei era de 1000 mp).
În anul 2002, a apărut titlul de proprietate, pe numele părinţilor, evident, dar suprafaţa de teren cumpărată de mine era mai mare cu 15o mp, conform măsurătorilor efectuate şi care sunt reale.
Acum, a venit rândul meu să fac contract de v-c la unul din copii şi nu pot intabula casa şi terenul aferent din această cauză( supraf de teren este mai mare faţă de cea prevăzută în contr. meu de v-c).Ce pot să fac pentru a rezolva situaţia şi a intra în legalitate. Precizez că nu s-au făcut schimbări privind hotarele, în sensul că gardurile, de jur-împrejur sunt aceleaşi de ani şi ani) Ce să menţionez în acţiune? Unde îndrept acţiunea?
Sunt singurul moştenitor.

Cu deosebită consideraţie,
Alex.
Cel mai recent răspuns: alexalex555 , utilizator 05:10, 20 Noiembrie 2013
Formulati o actiune in constatare prin care sa se constate ca ati dobandit o suprafata mai mare decat cea din acte .Se va efectua o expertiza.
Conform măsurătorilor ptr cartea funciară, a reeşit o supraf de 1100 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate,fond funciar alexalex555 alexalex555 Bună ziua, În anul 1991, am cumpărat de la părinţii mei (contr de v-c cu clauză de întreţinere) ocasă cu două camere şiu supraf de teren 1300mp, ... (vezi toată discuția)
Intabulare ContSters179040 ContSters179040 Respectuos vă rog să mă ajutaţi pentru lămurirea unei probleme juridice pe care o am, în funcţie de timpul de care dispuneţi. În luna oct. 1992, ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare din masuratori Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Am citit si rascitit si parerile sunt impartite... Situatia este urmatoarea: - in 1960 parintii au cumparat 1300mp teren in comuna X; - parintii au murit si ... (vezi toată discuția)