avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva rata reziduala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva rata reziduala

buna ziua.
O firma de transport pt. un camion achizitionat in leasing are dreptul sa deduca tva la rata reziduala,corect?(e ultima rata).
Buna ziua,

Daca achizitia camionului se incadreaza in exceptiile prevazute la art.145^1, alineatul 3 din CF, in conditiile in care sunt utilizate in mod exclusiv in scopul activitatii economice.
Exceptiile sunt urmatoarele:
a) vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;
b) vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;
c) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;
d) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru instruire de către şcolile de şoferi;
e) vehiculele utilizate pentru închiriere sau a căror folosinţă este transmisă în cadrul unui contract de leasing financiar ori operaţional;
f) vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.

Va sugerez citirea punctului 45^1 din Normele de aplicare ale art.145^1, pentru a vedea ce se intelege rin fiecare din categoriile de vehicule enuntate la exceptii.

Numai bine
Multumesc fumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva gabihob gabihob O firma are in dotare un autoturism. Pentru cheltuielile generate de ITP si si alte revizii (schimbare filtru ulei, pompa de apa, inlocuire alte piese) ... (vezi toată discuția)
Tva ajustat la achizitie autoturism Ilyana1966 Ilyana1966 Ce se intampla incepand cu 01.01.2015 cu 50% tva ajustat la cumparare autoturism? Se include in cost achizitie si se amortizeaza sau nu? (vezi toată discuția)
Tva achizitie auto ? iolanda76ada iolanda76ada O firma doreste sa achizitioneze un autoturism second hand de la o firma din Romania; care este regimul deductibilitatii TVA in cazul in care este auto este ... (vezi toată discuția)