avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios si fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios si fals in declaratii

Buna ziua, doresc sa ma constitui ca parte civila intr-un proces impotriva fostei mele sotii, care m-a acuzat ca nu am grija de copil, ca il traumatizez si ca l-as fi dus bolnav la tenis. A facut aceste afirmatii atat intr-un memoriu depus la instanta, pe care l-a folosit drept (fals) motiv pentru a ataca HC prin care am obtinut asa numita "custodie comuna", cat si intr-o plangere la Protectia Copilului.
Pot demonstra ca minte prin inscrisuri elocvente si martori, urmeaza sa depun la Parchet o plangere penala pentru denunt calomnios si fals in declaratii, insa consider ca mi s-a adus un prejudiciu imens prin faptul ca nu pot beneficia inca de dreptul de exercitare a autoritatii parintesti in comun, obtinut in martie a.c. (alias "custodia comuna"), pana nu se da o decizie definitiva si irevocabila.
Prejudiciul consta in excluderea mea de la orice decizie importanta privind minorul, in varsta de 7 ani, intrucat se aplica in prezent efectele custodiei unice. Intrebarea este: pe ce anume ma pot baza la capitolul "in drept" in cererea de chemare in judecata, ce prevederi legale solide pot cita pentru a nu mi se respinge actiunea ca nefondata? Multumiri anticipate.

Alte discuții în legătură

Falsul in inscrisuri pentru obtinerea de foloase victor_teodorescu victor_teodorescu am o nelamurire: fosta sotie in cererea de divort a scris foarte multe lucruri neadevarate: ca nu am adus bani in casa, sunt violent, betiv, i-am furat pe ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala ??? khalima khalima as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit. Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)
Denuntarea calomnioasa ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Acum circa 1 an de zile am fost victima unei plangeri penale calomnioase, de violare de domiciliu, din partea fostei sotii. Plangerea a fost facuta ... (vezi toată discuția)