Simat coleg,
În primul rând, din punctul meu de vedere, nu este neapărat necesară căutarea unor precedente perfect ,,mulate,, situației, principiile Curții Europene putând fi înțeles și din hotărâri/decizii pronunțate în cauze nu neapărat similare, dar în legătură.
Astfel, prima dată, genul acesta de potențiale încălcări ale Convenției se regăsesc, cel mai des, pe tărâmul Art. 8 în principal și ale altor articole, precum art. 6.1.
Prin urmare, mai ales principiile expuse de CEDO soluționarea cererilor întemeiate pe Art. 8 sunt necesar a fi căutate. Mă refer atât la Hotărâri (de admisibilitate), cât și la Decizii (privind inadmisibilitatea).
Un punct de plecare poate constitui, ca să vă dau o speță destul de actuală, Cauza CENGIZ KILIC contra Turciei.
Evident, urmează ca dvs să citiți și precedentele la care CEDO a făcut referire în această cauză, pentru a vedea dacă vă puteți constitui un caz sau nu.
În legătură cu aspectul că speța dvs este o ordonanță președințială, este mult de discutat.
În primul rând, CEDO, în celebra sa Cauza Micallef contra Maltei - Mare Cameră - a statuat că Art. 6.1 se poate aplica în cauze privitoare la ordonanțe președențiale - echivalentul procedurii din dreptul maltez a măsurilor urgente. Aceasta a fost un reviriment major în jurisprudența CEDO, până atunci Art. 6 neaplicându-se în aceste cauze.
Puteți încerca o argumentare și a aplicării Art. 8, care este baza cauzei dvs., deși în ultimul timp CEDO a dat o putere mult sporită principiului subsidiarității și al marjei de apreciere, urmând chiar să fie introduse în Convenție printr-un nou Protocol.
Dându-vă aceste indicii, vă urez succes în studiul dvs.
Cu stimă.
In cauzele mele nu am ajuns niciodata la CEDO...
Instantele au inteles de fel dand dovada de intelepciune...juridica...
Cedo confera o mare marje de apreciere instantelor nationale in probleme de dreptul familiei...
Dar...nu si atunci cand incalca fara stiinta art 8 si 6 din CEDO...
In general se asteapta jurisprudenta atunci cand exista incapabilitate de a se judeca...conform CEDO...
Mai ales ca nici nu raspund...
JUDECATORII nu pot raspunde decat daca exista jurisprudenta cedo incalcata...