avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Drept vizita copil minor rezultat dintr un concubinaj
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Drept vizita copil minor rezultat dintr un concubinaj

Buna ziua.Sunt tatăl unui copil de 3 ani provenit dintr un concubinaj.de un an de zile nu mai pot vedea copilul si as dori sa ma adresez instanțelor de judecată pentru drept de vizita.precizez ca nu doresc sa il iau de la mama pentru ca din punctul meu de vedere e o mama minunata.doar ca din cauza unor situatii apărute pe parcurs între mine si părinții ei momentan nu pot merge la ea sa il vad desi stan la nici 5 km unul de altul.imi poate da cineva un model de ordonanta prezidentiala pentru ca nu îmi dau seama care e bun.e mai bine sa merg prima data la un mediator????
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:10, 10 Iulie 2018
Nu exista model!
fiecare situatie este diferita.
Programul de vizitare minor nu se stabileste pe cale de ordonanta presedintiala. Daca doriti pe aceasta cale, trebuie sa justificati care este urgenta.
Si totdeodata trebuie sa existe si dosarul de fond introdus.
Atit timp cat ea nu va permite sa vedeti copilul, din punctul meu de vedere este inutila vizita la mediator.
Nu este obligatorie medierea/mediatorul anterior introducerii actiunii in instanta.
... in cazul dvs. este mai util un avocat decat un mediator... opinia mea!
Nici eu nu cred ca veti rezolva la mediator dar daca mergeți la mediator va ajuta acesta daca rezolvați amiabil.
Formulați o acțiune pe fondul cauzei și în paralel prevalați-vă de procedura ordonanței președințiale.
Cel mai bine ar fi să apelații la serviciile unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita copil - etape Valentin40 Valentin40 Am divortat in 2013 - custodie comuna cu domiciliul la mama . Dar de 3 luni de zile \\"mama\\" a intors copilul impotriva mea ( copil baiat 11 ani ) astefel ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil potyi59 potyi59 Daca in septembrie 2011 este termenul de divort,pot cere o ordonanta prezidentiala pentu a putea sa-mi vizitez fetita si sa-mi petrec weekendul cu ea.Momentan ... (vezi toată discuția)
Nu imi pot vedea copilul din cauza mamei bogdanmoto bogdanmoto cum procedez sa imi pot vedea copilul dat fiind faptul ca nu am fost casatorit cu mama copilului,iar acesta imi poarta numele deci este recunoscut ... (vezi toată discuția)