In urma efectuarii dezastruase si nefinalizarii lucrarilor de reabilitare termica a blocului, hidroizolatia terasei a cedat. Locuind la ultimul etaj, apartamentul aflat in proprietatea mea a fost avariat, devenind practic nelocuibil (infiltratii majore, igrasie, etc.). Paguba suferita se ridica la circa 8.000-10.000 RON, fara a lua in calcul eventuale daune morale. Am depus reclamatie la primarie si am primit un raspuns pe langa subiect (cunoscutul limbaj de lemn). Ce pot face in aceasta situatie.
Nu aveti asigurarea facultativa a locuintei ?
Referitor la efectuarii dezastruase si nefinalizarii lucrarilor de reabilitare termica a blocului sesizati oficial reprezentantul legal al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui care a semnat contractul de executie reparatii parti comune
Conditionat de clauzele asumate,presedintele de asociatie are autoritatea si competenta sa notifice oficial executantul sa se achite de obligatiile contractual asumate
In situatia in care presedintele de asociatie refuza/prezinta dezinteres pentru solutionare,
sesizati oficial serviciul corp control din primarie
Daca nu cunoasteti,este bine sa luati act ca autoritatea publica locala detine mai multe servicii independente cu autoritate si cu competente distincte
Astfel ,exista serviciul de urbanism,autorizare in constructii,legislativ,indrumare si sprijinire asociatii de proprietari-unde s-a adresat utilizatorul
Tocmai datorita parcurgerii etapei sesizarii serviciului public cu autoritate si competenta la nivelul asociatiilor de proprietari,pentru solutionare am opinat ca utilizatorul ,sa sesiseze oficial serviciul Corp Control al primarului ,esalon care detine autoritate si competenta superioara si distincta fata de serviciul subordonat respectiv ,care se ocupa de asociatiile de proprietari
Utilizatorul,daca staruie in solutionare,se poate adresa oficial ,inclusiv la Comisariatul Garzii Financiare responsabil
Va multumesc pentru lamuriri. Eu credeam ca ne putem adresa doar serviciului de indrumare al asociatiilor de proprietari si gandeam ca indiferent cui te plangi, inclusiv primarului, problema ta ajunge tot la acel serviciu.
Boxe la subsol
lilidenis
Daca blocul nu este prevazut cu boxa, iar pe dedesupt sunt tevi de trecere,iar unii locatari si-au construit boxe. Eu ca propietar la parter ce pot face legal ... (vezi toată discuția)