in ce consta ajutorul si/sau sprijinul ( dat de unui membru/sau mai multi , dintr-o asociatie de proprietari ) serviciului din primariile de sector creat si mentinut in acest scop ???
Serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariilor ,pot sprijinii,in limitele de competenta ,solutionarea unor nereguli sau divergente existente la nivelul asociatiei de proprietari
Competenta serviciului este apreciabila,in realitate ,pentru dispunerea de masuri concrete trebuiesc depuse eforturi consistente
Si la noi in asociatie ne-am confruntat ,intr-o perioada cu un val de nemutumiri nesolutionate la nivelul asociatiei de proprietari care a determinat sesizarea autoritatilor ,care au verificat,au constatat si consemnat incalcarea normelor si au dispus masuri concrete,inclusiv sanctionarea pecuniara a presedintelui de asociatie
In final acesta a fost demis,acum activitatea se desfasoara in limite legale
In Romania exista aproximativ 50 de tipuri de ajutoare sociale acordate de stat si de care beneficiaza 57% din populatie. Deci este vorba despre o paleta larga. Daca intrebarea dvs. se refera la plata intretinere exista acel ajutor acordat de Primaria Capitalei pentru plata agentului termic si care se acorda in functie de veniturile pe cap de familie.
Ma refeream la Serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari din cadrul primariilor, dorind sa aflu ce competente au si cum pot sprijini in mod concret un proprietar care are probleme cu administratia (adica presedinte, administrator, comitet sau cenzor) in vederea solutionarii unor abuzuri/nereguli dsu chiar fraude existente la nivelul asociatiei de proprietari.
Pana in prezent, desi am cerut sprijinul acestui serviciu (atasand si dovezi ale incalcarii legii de catre administratie), platit din bani publici, mi s-a raspuns ca a fost chemat administratorul sa dea explicatii.
Spre stupoarea mea, am inteles din raspunsul scris al lucratorilor din acest serviciu ca administratorul i-a mintit cu nerusinare, iar ei au crezut tot, fara sa ceara documente sau fara sa ma cheme si pe mine la discutie.
Invariabil, la toate raspunsurile lor, ultimul paragraf este indemnul de a ma adresa justitiei, intrucat ei nu au competenta de a dispune masuri concrete ci doar indrumare... se mai justifica existenta acestui departament consumator de fonduri si timp?