avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ofiterii de la Serviciul de investigare a fraudelor ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ofiterii de la Serviciul de investigare a fraudelor ma pot ajuta?

Cat pot sa ma ajute ofiterii de la Serviciul de investigare a fraudelor pentru a controla activitatea si documentele contabile a unui administrator de imobile.Mentionez ca am facut o sesizare catre inspectorii primariei de sector si au gasit nereguli in toate documentele,presedintele si comitetul executiv au fost indrumati pentru a corecta aceste greseli,dar au mers mai departe la fel.Din bloc nu doreste nimeni sa ia atitudine,toti se ascund si nu am cu cine sa fac o schimbare.Sunt lucrari efectuate fara documente si sume mari scoase din fondul sumelor speciale (avem o antena pe bloc) fara acordul proprietarilor,au lipsa a registrelor speciale .Inspectorii de la primarie mi-au recomandat sa-i chem in instanta si sa apelez la politie.Am inteles ca un expert contabil costa destul de mult si nu cred ca-mi permit.Puteti sa ma ajutati?
Daca aprecaiti ca detineti probe temeinice ,puteti formula plangere impotriva persoanei fizice care defasoara responsabilitatea si calitatea de administrator de imobile
Legal ,in temeiul art 55 din L nr 230/2007 inclusiv serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari are competenta de a dispune verificare financiar contabila asupra activitatii asociatiei de proprietari
Pentru probarea ,in conditiile legii ,pe de o parte a lipsei legalitatii operatiilor contabile si pe de alta parte a existentei de prejudiciu material,este necesar efectuarea de expertiza financiar contabila,a carei contravaloare ...legal se achita din bugetul ministerului de resort
Pentru sustinerea neregulilor constatate la nivelul asociatiei dvs,o credibilitate suplimentara poate fi asigurata prin eventuale concluzii ale serviciului din primarie
goe_07 a scris:

Pentru probarea ,in conditiile legii ,pe de o parte a lipsei legalitatii operatiilor contabile si pe de alta parte a existentei de prejudiciu material,este necesar efectuarea de expertiza financiar contabila,a carei contravaloare ...legal se achita din bugetul ministerului de resort

Despre ce minister vorbiti?:stunned:

@ionita constanta
Va dau un link catre aceasta Directie si cititi domeniile de care se ocupa. Eu nu vad niciunul care ar avea legatura cu asociatiile de proprietari.
[ link extern ]

Cred ca numai cu un expert contabil puteti dovedi ceva frauda si apoi cu aceste concluzii puteti actiona in judecata asociatia..... sau mai insistati la primarie.
Va multumesc pentru raspunsuri,solutia este o expertiza contabila si actionarea in instanta,primaria nu poate sa ma ajute mai mult.
Stimate domn aveti un comitet / un presedinte si o comisie de cenzor si o Adunare generala. Faceti schimbarile necesare si nu trebuie sa plangeti la curtea europeana.Cu oameni competenti in asociatie veti depista usor cine nu si a respectat obligatiile de serviciu.Va propun sa depuneti candidatura pentru functia de presedinte si sa faceti ordine in asociatie. Din afara fara nici o raspundere este usor sa fugi la S.IF.
As fi preferat sa nu raspundeti,decat sa dati un asemenea sfat.Poate nu ati citit ce am scris,daca imi gasiti acei oameni competenti printre cei care stau dupa usa ,va felicit.Probabil ca traiti in alta societate.Prefer ca pe viitor sa nu-mi mai dati sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre ajutorul oferit de primarie unui membru al asociatiei de proprietari dolosiv dolosiv in ce consta ajutorul si/sau sprijinul ( dat de unui membru/sau mai multi , dintr-o asociatie de proprietari ) serviciului din primariile ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila nicoleta dumitru nicoleta dumitru buna ziua, stie cineva cat costa o expertiza contabila facuta la asociatia de locatari pe un an? (vezi toată discuția)
Control asociatii de proprietari marilyn31 marilyn31 Ma vad ajunsa in situatia deschiderii unei actiuni pe contencios-administrativ. In baza art.51 art. (4) din legea 230/2007, sunt mandatate trei institutii ... (vezi toată discuția)