Motivind ca au facut controale anul asta dar nu la actuala conducere care face multe si grave ilegalitati, primaria de sector refuza, desi am prezentat acte si dovezi ale ilegalitatilor, sa faca control la asociatia de proprietari.
Pot actiona in judecata primaria pentru neindeplinirea obligatiilor ce ii revin?
Mentionez ca aceeasi primarie s-a facut ca nu vede multe lucruri in neregula.
Nu ati precizat concret ce fel de ilegalitati si nereguli sunt evidente in asociatia dvs de proprietari
Pentru a demonstra eventuale incalcari ale normelor in domeniu aveti dreptul sa angajati dvs prin persoana specializata CECCAR control asupra activitati financiar-contabile din cadrul asociatiei de proprietari
Avand in vedere dreptul garantat si prevazut de Legea Fundamentala=dreptul neingradit la justitie,teoretic aveti posibilitatea sa promovati actiune impotriva primariei
Atentie insa ca serviciul specializat se va apara proband ca a efectuat mai multe verificari care au demonstrat incalcarea normelor si pe cale de consecinta respectarea dispozitiilor in vigoare si alinierea la acestea revine exclusiv asociatiei de proprietari
Serviciul din primarie este "de indrumare si sprijinire asociati de propietari" fara a avea competenta sa dispuna mandatarea de proprietari intradevar interesati sa presteze activitate si responsabilitate in limitele legal prevazute si in interesul general al proprietarilor
Buna dimineata doamna Yno si tuturor.
Nu, primaria nu a constat si nici amendat vreodata nimic, se fac ca nu vad ilegalitatile.
Nu voi plati eu nici o expertiza, e treaba lor sa faca control ca lumea.
Imi pare rau, va spun pe privat daca doriti ce au facut ilegal, e foarte foarte mult de scris si nu am timp. Si asa sunt suparat ca imi pierd timp de viata pretios cu obraznicii astia care sunt platiti din banii nostri si ne rid in nas, ca mai toate institutiile publice din tara.
Sa nu uitam legea 230 care spune ca atit MAI cit si primaria sanctioneaza insa ... ei nu vor sa faca nimic dar banii ii iau. Pai sa-i obligam sa faca!
Multumesc pentru raspuns, am vazut ca au citit foarte multi oameni insa numai dvs. ati raspuns, amabila ca mereu.
Asociatia de proprietari este condusa de comitetul executiv ales de proprietari in adunarea generala. Adunarea generala poate orican sa aleaga alt presedinte, alti membri in comitet si alti cenzori. Primaria nu poate face acest lucru, nu are voie.
Daca puteti implicati-va in conducerea asociatiei si incercati sa rezolvati problemele impreuna cu alti proprietari bine intentionati.
Totusi, fara a pierde vremea cu descrierea problemelor din asiciatie pe pagini intregi, spuneti-ne pe scurt o ilegalitate pe care o comit cei din conducerea asociatiei ca as ne lamurim si noi. Poate ca rezolvarea se gaseste si altfel nu numai prin actionarea in judecata.
Domnule Adrian Tot, n-ar fi prima data cind dau detalii si apoi se nasc discutii interminabile pe baza acelor detalii, discutii care nu au legatura cu subiectul. Subiect in sine care este refuzul primariei de a efectua control! Cu ce se schimba daca va spun ce fac, se mai naste vreo institutie care pate face controlul si sanctiona? Nu prea cred.
Daca ar fi fost posibila sanctiunea adunarii generale n-as mai fi scris ca imbecilul aici degeaba, va dati seama ca stiu si eu astea.
Daca aveti vreo idee de ajutor, va rog, va multumesc.
Dara sa facem caz de debzatere fara sens a ilegalitatilor eu nu am timp nici de raspuns, nici de scris, sunt destul de suparat ca cei care sunt platiti sa faca treaba iau spagi si se fac ca ploua.
O zi buna!
PS - Daca ma lasati sa pun un link aici si sa nu-l stearga cineva, veti avea intreaga poveste cu detalii cu tot. Deja scriu pentru presa povestea toata.
Exista cazuri si cazuri
Trebuie sa constientizati ca asa dupa cum exista administratori si presedinti de asociatie care mai incalca dispozitiile ,asa si la nivelul primariei exista personal angajat care nu se achita si nu respecta obligatiile asumate
Nu sunteti singurul proprietar care se confrunta cu situatii neplacute in cadrul asociatiei de proprietari din care face parte
In situatia in care interesul dvs este de a demonstra incalcarea normelor in domeniu de catre anumite persoane,autoritatile in drept sa cerceteze nu se achita de obligatii,va ramane varianta sa probati in conditiile legii vinovatia acestora
In conditiile in care se confirma vinovatia acestora ,in raport de gravitatea si consecintele faptelor,
actelor.actiunilor sau non actiunilor,instanta de judecata poate pronunta hotarari temeinice si legale
Autoritatile mentionate de dvs sunt autorizate si competente sa aplice sanctiuni in conditiile in care exista probata contraventie sau infractiune,este identificata persoana responsabila...ori reprezentantul MAI in zona se ocupa stiti bine ,eventual dar nu intotdeauna cu aplicarea de sanctiuni la L nr 61/1991 republicata .
Serviciul din primarie "de indrumare si sprijin asociatii de proprietari"....in raport de interesul partilor ... in anumite cazuri se implica in verificari temeinice ,constata existenta de incalcari ale dispozitiilor in vigoare si dispune sanctiuni pecuniare in sarcina asociatiei de proprietari respectiv inclusiv impotriva aceluia care a desfasurat demersuri pentru probarea incalcarii normelor
Au existat situatii in care serviciul din primarie a aplicat sanctiune direct impotriva persoanei care detinea responsabilitatea de presedinte de asoiatie de proprietari...acesta a contestat in instanta sanctiunea,a chemat primaria in instanta care la randul sau a chemat drept martor proprietarul care a desfasurat demersuri pentru evidentierea incalcarii normelor
Exista si situatii de persoane care au prestat responsabilitatea de administrator de imobil si de presedinte de asociatie de proprietari impotriva carora au fost probate temeinic incalcari ale normelor ,cu existenta de prejudiciu material pentru care in final,acestia au fost condamnati
Toate aceste demersuri implica interes,staruinta din partea initiatorului procedurii,timp alocat pentru fiecare etapa de verificare,timp alocat pentru audieri pentru termene de judecata si in final se ajunge la starea de disconfort din partea majoritatii proprietarilor care necunoscand toata situatia aloca capital sufletesc saracilor administratori sau presedinti si isi manifesta dezaprobarea impotriva acelui "gica contra" ...