avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot fi datã afarã dacã sunt însãrcinatã?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot fi datã afarã dacã sunt însãrcinatã?

Buna seara!In data de 10/05/2013 am fost instiintata ca voi fi data afara de la locul de munca si sa merg sa semnez preavizul incepand cu data de 13 numai ca eu nu am ajuns sa semnez preavizul deoarece m-am imbolnavit si am in concediu medical timp de 14 zile. Daca nu am semnat nimic si intre timp am aflat ca sunt insarcinata ma mai pot da afara din cadrul firmei? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 25 Mai 2013
Ati instiintat in scris angajatorul ca sunteti insarcinata?

Potrivit art.60 C.mun.:
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
....
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
......
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in timpul sarcinii ana2233 ana2233 Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 luni si am anuntat la munca de la 2 luni. As vrea sa stiu daca lipsesc 3 zile nemotivat pot fi concediata. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Desfiintare loc de munca ioana_6334 ioana_6334 Buna ziua, am fost instiintata verbal de superiorul ierarhic, vineri la sfarsitul programului ca mi se va desfiinta postul ca urmare a unei reorganizari a ... (vezi toată discuția)
Clarificari in caz de sarcina lorelena1306 lorelena1306 O persoana care este concediata si are un preaviz de 20 zile lucratoare ramane gravida in perioada preavizului. Cum se procedeaza? Persoana este concediata si ... (vezi toată discuția)