avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pentru pfa ce acte imi trebuie si la ce costuri ar ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pentru pfa ce acte imi trebuie si la ce costuri ar ajunge?

pentru a deveni PFA ce acte imi trebuie si la ce costuri ar arunge?
daca devin PFA imi pot deschide un stand cu cosmetice ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: neanicu86 , utilizator 14:10, 25 Mai 2013
Acte conform [ link extern ]
[ link extern ]

Înregistrare
1. Cererea de înregistrare;
2. Dovada verificării disponibilităţii şi rezervării firmei (original);
3. Carte de identitate sau paşaport (fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul);
4. Documente care atestă drepturile de folosinţă asupra sediului profesional/punctelor de lucru (copie legalizată);
5. Dacă este cazul, avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de
Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
6. Specimenul de semnătură al persoanei fizice autorizate (original);
7. Declaraţia-tip pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii (model 1 sau model 2, după caz).
8. Dacă este cazul:
- precizare din care să rezulte că titularul dreptului de proprietate înţelege să afecteze folosinţa spaţiului în vederea stabilirii sediului profesional al persoanei fizice autorizate (declaraţie, etc.);
- documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectaţiune (declaraţie pe proprie răspundere);
- documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf);
- documentele care atestă experienţa profesională (fotocopii certificate olograf);
9. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxele de registru.

Costuri minime 3-400 lei. Raspundere maxima si foarte mare !
Da, puteti deschide stand cu cosmetice.
Eu ca sa intregistrez un PFA a trebuit sa completez un anumit formular 600(pentru contributie la pensii). Daca nu esti salariat in alta parte sau pensionar va trebui sa platesti 244 ron pentru pensie lunar. Adica aprox 3000 Ron/an. Iar eu am profit cu PFA-ul 1000 Ron/an. Nu e amuzant?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa Strechie Strechie Buna ziua! As vrea sa imi deschid un PFA care sa aiba ca si obiecte de desfacere imbracaminte second-hand.Va rog sa ma informati ce acte imi trebuie si care ar ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pfa itsallaboutme itsallaboutme Buna ziua, As vrea sa stiu ce autorizatii/aprobari/documente am nevoie pt a-mi deschide un PFA care va desfasura ca activitate : masajul de relaxare. Ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa loxyana loxyana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie specializata: Doresc sa infiintez un PFA insa care sa aiba ca domeniu de activitate in prestari de ... (vezi toată discuția)