Zile trecute primesc acasa de la judecatorie o adresa prin care mi se comunica ca am 25 de zile sa depun actele privind intampinarea intr-un proces la stadiu de fond.
In procesul respectiv un anume domn imi cere sa demolez o constructie (extindere de locunita) ,facuta cu autorizatie de construnctie data de primarie, pe motivul ca terenul respectiv este mostenirea s-a si ca parintii lui l-au detinut in anii 59-62.
Tatal meu a obtinut pamantul respectiv in anii 1971 printr-un schimb de terenuri cu CAP-ul din localitate (am o adeverinta din anii respectiv care atesta acest lucru). Schimbul de terenuri s-a facut in felul urmator tatal meu avea gospodaria in locul unde CAP-ul hotarase sa faca un lot agricol intins asa ca l-au pus sa isi demoleze casa si i-au dat terenul pe care se afla casa lui.
Casa lui am cumparata de la tatal si fratele meu in anul 1991, dupa decesul mamei.
Am pe acel teren titlul de proprietatea din anul 2002 pe jumatate de am titlul de proprietate eu pe jumatate tatal meu (contractul din anul 1991 intra in vigoare doar dupa decesul tatalui, drept viager asupra proprietatii daca imi amintesc bine).
Fiind conditiile de mai sus sunt constient ca e imposibil ca o instanta sa ii dea dreptate celui care m-a reclamat.
Daca depun la dosar in cele 25 de zile toate actele de mai sus, mai depun si extras din cartea funciara.
Ce altceva as mai putea face? Daca imi iau un avocat si toate celelate cheltuie de judecate si castig procesul si el nu mi le plateste pot sa execut toate bunurile aflate pe numele lui.
Problema este prea importanta sa actionati fara avocat, atata timp cat nu stiti ce sa faceti.
Ar fi pacat sa pierdeti procesul cu dreptatea de partea dvoastra, dar pe vicii de procedura.
Daca castigati, onorariul avocat si restul cheltuielilor le recuparati de la partea adversa.
Succes !
Titlu sau cf ?
mia26maria
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in urma decesului mamei, ca singura fiica am hotarat cu tatal meu sa facem succesiunea si sa intabulam casa si ... (vezi toată discuția)