avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu sau cf ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu sau cf ?

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in urma decesului mamei, ca singura fiica am hotarat cu tatal meu sa facem succesiunea si sa intabulam casa si terenurile care sunt pe titlul de proprietate emis in 1994.Insa din intamplare am aflat intre acte o incheiere din anul 1978 care arata ca mama a intabulat terenul intravilan de 15 ari plus casa de pe el.Si acum intrebarea:daca casa si terenul era intabulat pe ea cu 11 inainte de revolutie , de ce s a mai dat titlul de proprietate in 1994? Nu mai avea valoare intabularea fiindca era de atunci, si astfel trebuie sa fac IAR intabularea pe numele ei, iar apoi SUCCESIUNEA ? Multumesc pentru un raspuns avizat
Cel mai recent răspuns: Vasile Vatamanescu , Avocat 09:32, 14 Mai 2013
Asa cum ati prezentat, in patrimoniul defunctei nu se regasea in anul 1994 decat suprafata de 0,15 ha teren. Prin titlul emis in anul 1994 a fost reconstituit dreptul de proprietate asupra mai multor suprafete de teren(ati folosit pluralul). Titlul a fost emis in baza legii 18/1991 pentru terenurile preluate de CAP si este obligatoriu sa procedati la intabularea acestora.
Urmeaza sa va adresati unui notar si va va lamuri asupra modalitatii concrete de dezbatere a succesiunii, precum si cu privire la valoarea juridica a fiecarui act de proprietate in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea dreptului de proprietate Feraru Elena Feraru Elena Socrii mei in anul 1958 au cumparat un teren in raza comunei si a fost incheiat un act de vanzare-cumparare sub semnatura privata , pe care au construit o ... (vezi toată discuția)
Cum pot cumpara terenul bunicului ala_ala05 ala_ala05 buna ziua! bunicului meu i s-a emis in anul 1994 titlu de proprietate, mentionez ca este numai numele lui trecut pe titlu si nu este ca mostenitor, ci pur si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog sa ma ajutați cu un sfat. am fost chemat ... cornycorny cornycorny Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Am fost chemat în instanta de fratele tatălui meu, care solicita sa se constate nulitatea parțială a ... (vezi toată discuția)