avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Am fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Am fost chemat ...

Bună ziua!
Va rog sa ma ajutați cu un sfat.
Am fost chemat în instanta de fratele tatălui meu, care solicita sa se constate nulitatea parțială a titlului de proprietate emis in baza Legii 18/91 și radierea de la moștenitori a tatălui meu pe motiv ca este singurul care a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate.
Precizez ca tatăl meu nu avea studii(4clase) și nu știa sa scrie, fapt pentru care a făcut doar fratele sau cerere pentru emiterea titlului de proprietate, iar din suprafețele de teren înscrise în titlul de proprietate (3 hectare) 0,75 ha i-a dat tatălui meu după emiterea titlului de proprietate. Aceasta suprafață de teren o am din anul 2012 la o asociație.
Au existat mai multe certuri între cei doi frați cu privire la împărțirea suprafețelor de teren, nefiind dezbătută taxa de succesiune pana prezent.
Poate sa ii admită instanta acțiunea și sa îl radieze pe tatăl meu din titlul de proprietate emis în anul 1994 având în vedere ca eu dovedesc ca suprafata de 0,75 ha din titlul de proprietate a aparținut tatălui meu (el a muncit-o...) înainte de emiterea titlului iar fratele lui putea sa solicite radierea tatălui meu din titlul de proprietate la data emiterii titlului de proprietate...
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2023
cornycorny, utilizator

Alte discuții în legătură

Drept civil-mosteniri AD8AN AD8AN Subiect=titlu de proprietate Va rog sa ma ajutati,cu raspunsurile dumneavoastra,pentru care va multumesc anticipat,raspunsuri referitoare la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Pe legea 18 Marius Popescu 1971 Marius Popescu 1971 Defunctul, decedat in \'84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: \"A\",\"B\",\"C\",\"D\",\"E\". In momentul de fata \"C\",\"D\" si \"E\" sunt decedati si ... (vezi toată discuția)
Titlu sau cf ? mia26maria mia26maria Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in urma decesului mamei, ca singura fiica am hotarat cu tatal meu sa facem succesiunea si sa intabulam casa si ... (vezi toată discuția)