avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot cumpara terenul bunicului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot cumpara terenul bunicului

buna ziua! bunicului meu i s-a emis in anul 1994 titlu de proprietate, mentionez ca este numai numele lui trecut pe titlu si nu este ca mostenitor, ci pur si simplu numai numele lui, in baza legii nr. 18/1991 prin care i s-a reconstituit drept de proprietate asupra terenului in suprafata de 1730 m si constituit drept de proprietate asupra terenului in suprafata de 1 ha 6730 m, terenurile fiind atat arabil extravilan, arabil intravilan, curti, constructii. bunicul la acea vreme, respectiv 1994, era casatorit cu bunica, care a decedat in anul 2000, nu am dezbatut niciodata succesiune de pe urma acesteia. acum bunicul vrea sa-mi vanda mie tot ce are si nu stim cum sa procedam in atare situatie? isi poate intabula pe numele lui si apoi sa-mi vanda mie? sau tb sa facem succesiune dupa bunica?
Cel mai recent răspuns: ala_ala05 , utilizator 19:33, 29 Aprilie 2014
Atata timp cat in actele de proprietate este doar bunicul proprietar, atunci nu este importanta dezbaterea succesiunii dupa bunica. Succesiunea dupa moartea bunicii trebuie sa vizeze bunuri ale carui proprietar era aceasta singura si alaturi de bunicul, iar nu pe cele apartinand exclusiv bunicului.

Mergeti cu toate actele de proprietate ale bunicului la un notar, care va va da toate explicatiile necesare.
In situatia in care bunica dvs. nu este trecuta pe titulul de proprietate, buniciul dvs. este proprietar exclusiv. Dupa intabularea terenurilor in Cartea funciara, puteti merge la notar sa faceti actele.
va multumesc frumos pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate CHICOSU CRISTINA CHICOSU CRISTINA Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe titlul meu de proprietate figurez cu 1ha teren intravilan si extravilan 2ha, problema mea este ca pe ... (vezi toată discuția)
Titlu sau cf ? mia26maria mia26maria Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: in urma decesului mamei, ca singura fiica am hotarat cu tatal meu sa facem succesiunea si sa intabulam casa si ... (vezi toată discuția)
Constituire sau reconstituire dumitru2000 dumitru2000 Avem un teren arabil intravilan intr-o comuna pentru care fostul cooperator a primit titlu - fiind inscris in anexa 2A din Regulament. Evident, fostul ... (vezi toată discuția)