avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reziliere contract inchiriere ce a fost semnat in ...
Discuție deschisă în Executare silită

reziliere contract inchiriere ce a fost semnat in timpul unui litigiu

Buna ziua,


Se poate rezilia un contract de inchiriere al unei locuinte sociale contruite prin anl(legea 114/1996 si legea 152),daca locuinta respectiva se afla in litigiu in momentul inchieierii contractului,iar primaria a fost informata si somata la momentul respectiv cu privire la litigiul din instanta?
Care este baza legala?Executarea silita va avea rezultat sau plangerea penala?Ce ma sfatuiti sa fac?
Mentionez ca am hotarare judecatoresca irevocabila care mi a dat dreptul de atribuire a unei astfel de locuinte,dar organele abilitate spun ca nu au baza legala ,ca toate locuintele au fost deja inchiriate unor alte persoane si nu pot rezilia contractul.
Si mai exista un aspect care cred ca poate duce la rezilierea contractului:exista persoane care nu au folosit locuintele de aproximativ doi ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
elenaandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:07, 4 Iunie 2013
Contractul de inchiriere nu reprezinta transmiterea proprietatii.

Existenta litigiului cu privire la acel imobil nu reprezinta o interzicere a administrarii si folosirii imobilului de catre proprietar pana la solutionarea litigiului.

Si daca litigiul s-a incheiat in favoarea mea, ei nu pot fii obligati sa mi dea dreptul castigat?
Ar trebui sa ii dati din nou in judecata, in obligatie de a face si sa cereti si daune interese, pentru fiecare zi de intarziere, care sa fie platite de catre conducatorul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)
Suprafata minima locativa ContSters290800 ContSters290800 Exista o suprafata minima locativa/persoana cand se da un imobil(apartament) spre inchiriere? Unde gasesc informatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Reziliere contract dutu daniel dutu daniel Am un spatiu comercial inchiriat,chiriasul nu a mi platit chiria de trei luni de zile si nu mai dau de el.Pana la finele contractului mai sunt doi ani.Cum pot ... (vezi toată discuția)