Am incheiat cu asociatia de proprietari in oct 2008 un contract de mandat pe 3 ani. Intrucat listele de plata se afiseaza cu intarziere (atentie! nu din vina mea, pentru ca eu nu le tin mai mult de o zi la verificat), in Adunarea Generala in care au fost prezenti cca 20 dintr-un total de 180 proprietari (10%) , am fost revocata abuziv la sugestia unui membru din comitet care-mi poarta sambetele! Ce pot face in continuare? Pot intenta proces pentru nerespectarea contractului de mandat?
Da, puteti solicita obligarea asociatiei sa execute contractul de mandat aratind ca revocarea este nula si unilater5ala sau daca doresc rezilierea sa va despagubeasca cu suam de bani ce ati fi incasat-o pina la exprirarea conttractului.
@Ana Anane,
- in contractul de mandat incheiat cu asociatia probabil ca sunt prevazute clauze clare de reziliere; vedeti daca s-au respectat aceste clauze;
- sa nu faceti confuzie cu clauzele prevazute intr-un contract individual de munca;
- adunarea generala: daca a fost convocata si nu s-a intrunit cvorumul de 50%+1, presedintele suspenda lucrarile si face o noua convocare a AG in urmatoarele 10 zile; deci verificati daca AG a fost la a doua convocare, hotararile luate au fost legale;
- nu merita sa va zbateti pentru niste oameni care nu apreciaza corect munca unui cenzor; eu nu pot sa lucrez intr-un astfel de climat; daca nu mai vor sa colaboreze cu dvs., faceti predarea documentelor cu proces-verbal si gata; probabil ca le erati ca un ghimpe in coaste si nu puteau sa faca diverse manevre cu banii oamenilor...
Cu stima, Adam Grecu
Adunarea generala a fost legal constituita numai ca firma de administrare angajata pe baza de contract de prestari servicii vrea sa aduca un cenzor din afara asociatiei pentru ca la ultima verificare i-am gasit o neregula in sensul ca impreuna cu RADET-ul au volatilizat niste ajutoare la incalzire in val. de 14 mil pentru care i-am cerut justificare. Proprietarii sunt manipulati, iar la conducerea asociatiei a fost ales un personaj cu doar 7 clase, care nu stie nici macar sa scrie. Nu ma conduc dupa principiul daca voi nu ma vreti eu va vreau, dar ma intreb totusi de ce Legea functionarii asociatiilor nu prevede conditii clare pentru functia de presedinte? Ce sens mai au aceste contracte de mandat daca nu sunt respectate?
OK! Deci am presupus bine, ca i-ati gasit cu ceva nereguli pe-acolo... Asa se intampla de obicei si chiar la case mai mari.
Ce nu inteleg eu: daca sunteti administrati de catre o firma de administrare, acestia nu au si compartiment financiar-contabil? Cum naiba functioneaza? Aud pentru prima data lucrul acesta. Ma rog, poate ca asa este la dvs, dar nu mi se pare corect. De obicei, din afara vin cei care controleaza activitatea firmelor de administrare.
In legatura cu presedintele si Legea 230/2007: am mai discutat pe forum aceste aspecte, vedeti chiar dvs. spuneati ca la AG sunt prezenti cu indulgenta 10% dintre proprietari - pai in acest caz ce sa va mai zic? Vine unul mai "infipt", chiar daca are/n-are multe clase, baga niste fitile unde trebuie si este uns presedinte, pe cel putin 2 ani...
Cand s-a pus problema atestarii de catre consiliile locale a administratorilor, s-a discutat acelasi lucru si despre presedinti, dar s-a mai finalizat ceva? Eu stiu ca nu si-atunci, mergem inainte, ca inainte era mai bine...
Cu stima,