Am incheiat cu asociatia de proprietari in oct 2008 un contract de mandat pe 3 ani. Intrucat listele de plata se afiseaza cu intarziere (atentie! nu din vina mea, pentru ca eu nu le tin mai mult de o zi la verificat), in Adunarea Generala in care au fost prezenti cca 20 dintr-un total de 180 proprietari (10%) , am fost revocata abuziv la sugestia unui membru din comitet care-mi poarta sambetele! Ce pot face in continuare? Pot intenta proces pentru nerespectarea contractului de mandat?
Problema este intradevar mult mai complicata. Firma angajata sa faca administrarea a facut inainte cenzoratul asociatiei. In aceasta noua postura a convins comitetul executiv ca nu este nevoie sa se mai faca nici o expertiza pe perioada cat a prestat servicii de cenzorat intrucat garanteaza "prin vorbe" ca gestiunea este in regula, desi in PV de predare-primire a gestiunii a iesit un minus de 25 milioane si prin acest PV l-a denigrat in fata oamenilor pe fostul administrator. Eu am fost singura din comitet care am sustinut ca trebuie facuta o expertiza care cel putin psihologic l-ar fi putut avertiza ca nu suntem toleranti cu cei care ne inseala. Dupa ce a scapat de fostul administrator, de fosta cenzora, acum si de mine, intentioneaza sa aduca un cenzor din afara asociatiei. Totul se intampla pe fondul neimplicarii proprietarilor care fie ca sunt indiferenti, fie se lasa manipulati. Ma sperie trio-ul firma administrare, cenzor din afara , presedinte incompetent. Intr-un fel ne meritam soarta. Nu pot sa nu-mi amintesc de celebra catalogare a regretatului domn Brucan!
Sa va raspund tot batraneste.
1. Ajutoarele pentru incalzire se acorda procentual, functie de venit, si ca suma maxima aprobata care nu poate fi depasita.
1. RADET comunica lunar asociatiilor consumul total aferent lunii anterioare, conform indexului citit la bransament.
2. Administratorul are obligatia sa transmita la RADET un centralizator cu consumurile defalcate pe beneficiarii ajutoarelor. Termen de predare data de 20 a lunii in curs. Administratorul a depus la RADET intentionat sau din neglijenta acest centralizator pe data de 26.
3. RADET calculeaza defalcat pe beneficiari sumele aferente ajutoarelor, in functie de procentul fiecaruia si de suma maxima aprobata. Acest tabel ajunge din nou la administrator care le afiseaza pe listele de plata.
4. RADET emite factura de plata aferenta lunii anterioare, scazand aceste ajutoare din obligatiile de plata ale asociatiilor. In factura de plata , pe motiv ca centralizatorul nu a fost depus la termen nu ne-au fost scazute ajutoarele. Factura a fost platita integral.
5. Administratorul si-a facut singur calculul si a scazut din listele de plata sumele aferente ajutoarelor. Proprietarii nu aveau de unde sa stie ca diferenta la plata facturii a fost suportata tot de asociatie.
6. Am solicitat regularizarea facturii pentru luna urmatoare, dar mi s-a raspuns ca regiile nu fac stornari de facturi si nici regularizari.
7. Din moment ce facturile vin in continuare fara sa se scada suma de 14 mil, ce concluzii se pot trage? Eu nu acuz firma de administrare decat de nejlijenta in serviciu, neglijenta care s-a soldat cu un minus in gestiune de 14 milioane. Cine le suporta?
Ma surprinde raspunsul RADET si nu am niciun motiv sa ma indoiesc de ceea ce spuneti. Este chiar surprinzator, pentru ca RADET are o contabilitate foarte bine pusa la punct (parerea mea)....Ma gandesc ca poate s-a intamplat ceva in relatia cu primaria. Eu zic sa mai asteptati o luna-doua, mie mi s-a intamplat anul trecut asa ceva si RADET a reglat toate subventiile asa cum se cuvenea. Nu va alarmati, numa' stati atenta cu ochii pe facturi (daca mai puteti).
Si da, aveti dreptate cu "trio-ul de groaza". Seamana a cosmar.