avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract de mandat cenzor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract de mandat cenzor

Am incheiat cu asociatia de proprietari in oct 2008 un contract de mandat pe 3 ani. Intrucat listele de plata se afiseaza cu intarziere (atentie! nu din vina mea, pentru ca eu nu le tin mai mult de o zi la verificat), in Adunarea Generala in care au fost prezenti cca 20 dintr-un total de 180 proprietari (10%) , am fost revocata abuziv la sugestia unui membru din comitet care-mi poarta sambetele! Ce pot face in continuare? Pot intenta proces pentru nerespectarea contractului de mandat?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:09, 6 Martie 2009
Adunarea generala a fost statutara asa cum ati spus . Unul a propus si adunarea a votat sa renunte la serviciile dv. Pana aici totul legal. Adunarea generala poate schimba, revoca, anula, etc. Dumneavoastra puteti intenta proces, dar ce vreti sa obtineti!? Sa fiti repusa in functie!? Nu se poate lucra cu oameni care nu va sustin , nu va ajuta sa-i ajutati.
Lasati-i in pace sa-si rezolve problemele ca de munca se gaseste.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
Adriantot, moderator
Va rog frumos explicati-mi si mie cum a volatilizat firma de administratie si RADET impreuna acea suma de 14 milioane? Au depus declaratii false la primarie?
La RADET administratorul are obligatia sa depuna in termen de 5 zile de la comunicarea consumului global lunar, anterior facturarii, defalcarea consumurilor pe beneficiarii ajutoarelor la incalzire. RADET-ul face un calcul in care se trec sumele corespunzatoare ajutoarelor si suma ramasa de plata prin diferenta, sume care se afiseaza pe listele de plata. Intrucat administratorul a uitat??, sau s-a facut ca uita, defalcarea nu a ajuns in timp util la RADET. In consecinta ajutoarele nu au fost scazute din factura de plata, iar pe liste au aparut corect sumele de plata , cu ajutoarele scazute, deci proprietarii au fost multumiti ca au platit corect. Diferenta aparand in factura asociatia a platit-o, astfel incat RADET-ul a primit suma aferenta ajutoarelor din doua parti. Presedintele ales (cel cu 7 clase) trebuia sa faca demersuri la RADET fie sa se regularizeze factura din luna urmatoare, fie sa-mi puna la dispozitie un extras de la RADET sa pot verifica daca suma figureaza in fisa contabila a asociatiei. Timp de o luna de zile au refuzat sa-mi aduca acel extras, astfel incat la adunarea generala am sesizat acest eveniment dar proprietarii prezenti cred ca nu au inteles ce spuneam. Am fost obstructionata de presedintele ales care a spus proprietarilor ca el nu vrea sa se certe cu nimeni, deci in concluzie tot eu am fost catalogata ca ... deplasata. Concluzia este ca daca taceam, filozof ma numeam.

Ana Anane
Mi se pare ca aici e vorba de o incurcatura si nu de rea intentie, dar Dv sunteti contabil, dupa cum am inteles si percepeti lucrurile contabiliceste.
Haideti s-o luam batraneste. Vine factura de la RADET (cu caldura). Administratorul intocmeste situatia cu subventiile si se duce cu ea la RADET si o depune. Acum se pot intampla doua situatii:
1. fie scade imediat subventiile pe listele pe care le face cu factura primita = locatarii multumiti;
2. fie asteapta o luna, la viitoarea factura sa primeasca chitanta aprobatoare, prin care se certifica ca subventiile calculate luna trecuta si depuse (cum am zis la punctul 1) au fost scazute din contul asociatiei. Si administratorul le scade de-abia acum in liste.
In ambele situatii o situatie inaintata la RADET intra in malaxorul calculelor si nu se poate sustrage nici o suma de catre nimeni, pe nicaieri. Ca ele nu corespund periodicitatii cerute de contabilitate asta este o alta problema.
In asociatia mea subventiile calculate pentru factura din luna noiembrie se scad pe liste in decembrie, iar cele din martie in aprilie, chiar daca nu mai e caldura atunci pe liste. In aprilie deja nu se mai acorda subventii, dar ele reprezinta subventiile aferente lunii martie. Cred ca aici a fost neintelegerea Dv.
Probabil mai sunt si alte motive pentru care ati fost indepartata, asa se intampla in asociatiile unde locatarii sunt ignoranti, nu-i intereseaza ce se intampla cu banii lor, decat atunci cand e prea tarziu, iar cine se incumeta sa-i avertizeze devine "oaia neagra" a blocului. Ati fi putut cere ca la sfarsitul lunii, firma, sa va prezinte si listingul de la furnizori, daca acest aspect era mentionat in contractul de mandat la obiectul contractului. Firma de administrare nu poate efectua si cenzoratul.
Verificati contractul de mandat, cum a mentionat si Adam Grecu, la obiectul contractului, drepturi si obligatii, conditiile de incetare ale contractului si in functie de ceea ce doriti puteti actiona.
Este regretabil ca firma a omis, voit sau nu, scutirea la RADET dar aceasta se regleaza prin contabilitate intre parti, in perioada urmatoare, curios ca nu s-au sesizat locatarii afectati. Ce se intampla daca gresea un administrator.

Alte discuții în legătură

Presedinte, administrator, cenzor grigoryu grigoryu Probleme cu presedinte asociatie proprietari. Precizez.Fac parte dintr-o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat pentru cenzor doina99 doina99 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce temei legal avem pentru rezilierea contractului d e mandat al cenzorului care face greseli grave in mod ... (vezi toată discuția)
Situatia activ-pasiv georgidumi65 georgidumi65 m-am tot uitat pe postarile altor utilizatori, si am constatat ca, unele asociatii de proprietari functioneaza pe langa lege. netinerea adunarilor generale, ... (vezi toată discuția)